• Mell alatti duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Anyukám (67 éves) néhány napja talált egy duzzanatot a bal melle alatt, nem a mellében! Kitapintható, kissé fáj is neki, olyan, mintha a bordája fölött lenne. Azon belül, hogy ez valamiféle lágyrész elváltozás, mi lehet ez? Illetve mi szokott lenni az eddigi tapasztalatok alapján?

        Dr. Veress Dóra válasza a mell alatti duzzanat témában

        Kedves Kérdező! Egy ilyen fájdalmas csomó nagyon sok minden lehet. Elképzelhető, hogy csak egy gyulladásos nyirokcsomó, de jelölhet komolyabb problémát is, mint pl. rákos elváltozás áttétje. Nem érdemes találgatni, a legjobb az lenne, ha az édesanyja megmutatná ezt a csomót a háziorvosnak, és ha szükséges, akkor Ő továbbküldené röntgen, CT vizsgálatra, illetve vékonytű biopsziára is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 15:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?