Emlő panaszok

Tisztelt doktor úr/nő! A problémám az lenne, hogy nagyjából december óta mindkét mellbimbómon sárgás felrakódás van, ami nem múlik. Időnként kiszárad a mellbimbóm, ilyenkor hámlik, vagy felrepedezik és pikkelyszerűen hámlik. Mostanában a mellbimbóm alatt a bimbóudvar is elég száraz. Nagyon ritkán előfordul hogy viszket vagy szúrodik, de ez nem igazán jellemző. Endokrinológián voltam már, de nem hormonális elváltozás okozza, mellváladékozás sincs, bőrgyógyászatra pedig elég hosszú a várólista. A kérdésem az lenne hogy okozhatja e ezt valamilyen daganatos elváltozás vagy lehet ez Paget-kór? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza Paget témában

Több betegség kisérőtünete lehet a mellbimbó "pörsenés"-szerű, száraz, pikkelyes hámlása.

20 éves korban - mindkét emlőbimbón szimmetrikusan - Paget kór kizárt.

Valamiféle bőrbetegségről lehet szó. Sajnos nem írja, hogy viszket-e?

Nem véletlenül egy bőrgombásodás, amit rosszul kezelve még tovább szárad, felreped a vékony bőr.

Látatlanban erre tippelek, és fertőtlenítő lemosások után Canesten olajjal ecsetelném.

De:

Máshol semmi a baja a bőrrel?

SOTE Bőrklinika Ambulancián azonnal megnézik, ha odamegy a VIII. ker. Mária utcába.

Kérdés: 2011. március 28., 15:13; Megválaszolva: 2011. március 31., 12:03
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?