Áttétes torokrák

Sajnos édesanyámnál diagnoztizálták a torokrákot. Csak azután szeretnék rákérdezni hogy mit tud a tudomány menyi idöre számithaunk hogy velünk marad?

Dr. Molnár Katalin válasza torokrák témában

Kedves Hölgyem,

a fej-nyaki daganatok prognózisa általában rossz,

a kevés megadott adatból nehezen lehet pontosabb információt adni.

Kérdések, amire talán Ön és a beteg kezelőorvosa már tudja a választ: műthető betegség vagy nem műthető? Ha műthető, feltehetően alacsonyabb státuszban lett felismerve, jobb prognózissal.

A szövettani mintavétel lelete, milyen típusú betegségről van szó - szintén fontos a betegség előremenetele meghatározásában.

A nyaki nyirokcsomók meghatározása, a daganat nagysága, környezetéhez való viszonya, távoli áttét kizárása elengededhetelen tényező.

Mindezt figyelembe véve adható pontosabb jövőkép.

Javaslom a feltett pontok tisztázását.

Kérdés: 2011. március 27., 17:55; Megválaszolva: 2011. március 29., 09:33
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás
Nemrég megjelent mellbimbó csomó
Tisztelt Doktornő, 1-2 hete egy kis dudor jelent meg a mellbimbómon, ami eddig nem volt ott. Valószínűleg semmi komoly, de nem hagy nyugodni a dolog....