• Szcintigráfiai eredményem mit mutat?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr/nő! A múlt héten voltam szcintigráfián és ma jött meg az eredményem. Érdeklődni szeretnék, hogy mi lett az eredményem. EZ VOLT BENNE: 607MBq Tc-99m metilén-difoszfonát iv. beadása után felvételeket készítettünk az egész csontrendszerről elöl és hátulnézetből. Jobb oldalon vese nem ábrázolódik.( veleszületett írta én)Bal oldalon a vese-vetületszokványos, scoliosis jelei nem láthatók.Bal oldalon az acetabulum régiójában apró focalis dúsulás detektálható. Más lokalizációban körülírt kóros dúsulás a csontrendszer vetületében nem látható.Vélemény: v.sz. degeneratív eredetű dúsulás a bal acetabulum régiójában célzott rad. vizsgálat javasolt. Más lokalizációban met. folyamat gyanúját keltő szcintigráfiás jel nem látható.ELÖRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM. SZÉP NAPOT KÍVÁNOK.

        WEBBeteg szakértő válasza a szcintigráfia témában

        Kedves Kérdező!

        Gondolom, önnek volt valamilyen dagantos betegsége, ezért készült a szcintigráfia. A leletben leírtak szerint a bal csípőcsontban olyan elváltozás van, mely valószínűleg degeneratív (kopásos) eredetű, de további vizsgálat szükséges a pontos ok kiderítése céljából. A lelet szerint egyéb helyen áttét gyanúját felvető folyamat nem ábrázolódott.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 14:15:52; Megválaszolva: 2010. február 01., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés