Mágnes hatása az emberi szervezetre

Tisztelt Doktornő/Doktorúr,

Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen hatása van mágneses ékszereknek, derékaljaknak azokra, kik daganatos betegségben szenvednek. Mert azt olvastam egy ékszer prospektusán, hogy daganatos betegségben szenvedőknek, vagy akik már átestek rajta, nem ajánlott. Plusz, van ilyen vízkőlágyító berendezés, ami mágneses elven működik. Szeretnék ilyet beszerelni. Ez vajon befolyásolja valamilyen negatív módon a betegséget, vagy a gyógyulás után újabb visszaesést okozhat?

Tisztelettel és köszönettel: Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mágnesesség témában

Tisztelt Kérdező!

Kétségtelen, hogy az erős mágnesség létrehozhat bizonyos biológiai hatásokat, azaz biomágneses jelenségek léteznek (pl. baktérium-tenyészeteken, stb.) . Több ismert állatfaj a Föld mágnessége alapján tájékozódik, ez vitathatatlan.

De: nem ismert szakmailag (tehát kétségen kívül) bizonyított adat arra nézve, hogy egy igen gyenge mágnes, mondjuk egy karkötő, vagy ilyesmi hatással volna a szervezetre. Ezek a mende-mondák, megfigyelések inkább a mese kategóriába tartoznak. Ha hiszek benne, hat még a hatóanyag nélküli ("placébó") tabletta is. Mérhető hatás viszont semmi. Bizonyíték semmi. Szabó, vagy Kovács néni azt mondta a szomszédban, hogy..... Ez nem bizonyíték.

Persze, hogy a laikusok számára a végletesen "rejtélyesnek" hitt daganatos betegségekben is próbálkoznak ügyes vállakozások a szerecsétlen betegekből minnél több pénzt kihúzni mágneses "gyógyítás" igéretével. Leginkább azt bírom ezek közül, mikor a TV-n keresztül mágnesezik a szerecsétlen kuncsaftot táltosok, és ezekhez hasonló szélhámosok.

Tehát:

(sajnos) sem pozitív, és (hál'Istennek) sem negatív hatás nem mutatható ki.Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2009. március 19., 14:40; Megválaszolva: 2009. március 19., 14:40
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt