Limfóma Kemoterápia utáni lábgyengeség, izzadás

Tisztelt Doktornő! Diffúz Non-Hodgkin Lymphoma a betegségem, 8 kemoterápiás kezelésen vagyok túl. A lábam gyenge és érzéketlen. Nehezen mozgok egyedül. A PET Ct alapján már nincsenek rákos sejtjeim. Tehát gyógyult vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő, amíg javulás várható, és kell e esetleg valamilyen torna, vagy más kezelés a javulás érdekében? Egyáltalán várható e teljes javulás? Valamint van-e köze ehhez a gyakori izzadásnak, ami elég kellemetlen.

Dr. Baki Márta válasza Lymphoma témában

Tisztelt Asszonyom!

Az nagyon jó hír, hogy a rosszindulatú nyirokrendszer megbetegedéséből már kimutatható eltérés nem igazolódott.Nagy valószínűséggel tüneteinek hátterében az alkalmazott gyógyszeres kezelés áll. Pontos lenne azokat és a dózisukat tudni, s ezt követően talán ideggyógyászati vizsgálat elvégzése javasolt. Ilyenkor azt kell megállapítani, hogy a kezelése során kapott gyógyszerek okozhatták-e az idegszálak esetleg sérülését. Ennek kezelése hosszú időt vesz igénybe, de a panaszok csökkenhetnek ill. meg is szünhetnek. Emellett ki kell zárni, hogy esetleg kezdődő érszűkület van-e, mert akkor a terápia változik.

Mindenképpen javaslom, hogy az eddigi kezelő orvosával is beszélje meg az Ön állapotát, s ő javaslatot tud adni, hogy pontosan kihez forduljon, esetleg beutalóval is ellátja Önt.Az izzadásnak sokféle oka lehet, érdemes ezt is a kezelő orvossal egyeztetni.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. április 07., 21:42; Megválaszolva: 2022. április 10., 07:29
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
BEP kemoterápiás kezelés
A 26 éves fiam 5 alkalommal kapott kemoterápiás kezelést és jól viselte, nem hullik a haja, nem hányt, egy kicsit volt csak hányigere, kicsit gyenge...
Lelet éretelmezés
Daganatos betegseg
Méhtestrák kiújulás
Duzzanat a lábszáron
Kedves Doktornő Mindkét lábszáramon a sípcsont mellett észrevettem egy-egy duzzanatot, ugyanott vannak, annyi különbséggel, hogy az egyik puhább...