Magas CA 125

Tisztelt Doktor Nő! 8 hetes terhes vagyok. Az első ultrahang vizsgálaton (akkor 5 hetes voltam) találtak az ultrahanggal: - Jobb oldal: 26X26 mm benne 15 mm folyadéktartalmú képlet - Bal oldal: 50X42 mm, benne 49X36 mm homogén szerkezetű folyadék képlet, kóros áramlást nem észlelt a Doktor Nő, színesen mutatta a képet, hogy nincs sejtes burjánzás. Szerinte ez cysta vagy corpus lutum, de biztonság kedvéért menjek el egy ROMA indexre. A rizikó ROMA indexem - 4,4 % (ami jó lett) a CA 125 - 84,8 a HE4 - 37,8 Rákszűrésem most volt, az negatív lett. Aggódom a magas CA 125 eredményen. Se enni, se aludni nem tudok annyira megrémültem. A következő időpontomig viszont még jó pár hét el fog telni. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza terhesség, CA 125, ROMA-index témában

Tisztelt Asszonyom!

A CA 125 értéke nem csak petefészek daganatban emelkedhet, hanem például méhnyálkahártya gyulladás, endometriosis (a méh izomzatának megvastagodása) következtében is. Arra vonatkozóan igen kevés irodalmi adat áll rendelkezésre, hogy terhességben, ill. az Ön által szedett progeszteron hatására emelkedne-e ez az érték. Úgy gondolom, főleg, ha a ROMA index is normális, hogy egyenlőre semmi ok. Érdemes ultrahanggal ellenőrizni a petefészkek nagyságát esetleg a laboratóriumi értékek megismétlését. Mindenképpen szülész-nőgyógyász szakorvossal egyeztessen a későbbiek során.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. szeptember 08., 11:07; Megválaszolva: 2021. szeptember 13., 19:55
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Méhtestrák áttét
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma