• Prosztatarák áttétekkel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesapámnál áttétes prosztatarákot állapítottak meg. Leírás:Adenocc. prostatae. Gleason score:4+3=7 Grade Group: III PSA: 51 ng/ml Has-medence MR vél.:az ismert prostata tu. a hólyagalapra és a vesicula seminalis lebenyekre ráterjed.J.o.-n parailiacalisan path.-s méretű nycs.-k ábr. Mlpx.csont.met.Húgyhólyag diverticulum. Csontscan:mlpx.oss.met.szcintigráfiás jelei. Gerinc CT vél.:diffúz met.ossei. Fract.vert. L:II: III. IV. Csigolya compressio nem látható.L. III-IV. segmentumban intraspinalis b.o.-i térszűkület, mely lehet discus protrusio. de lehet malignus folyamat következménye is. Idegseb.-i vél.:a destructív csontfolyamat miatt még palliatívan sem jön szóba idegseb.-i műtét. Diagnózisok:A csontok és csontvelő másodlagos rosszindulatú A prostata rosszindulatú daganata Adenocarcinoma 5 napon keresztül kapott apukám sugárkezelést a csigolyákra, illetve Dolforin tapaszt is írtak fel neki hosszútávra. Doktornő leírná véleményét mire számíthatunk a közeljövőben, apukámnak már olyan fájdalmai vannak, hogy nem bír lábra sem állni, ágyban tölti az egész napot. Azzal tisztában vagyok, hogy már gyógyíthatatlan, de mennyi ideje lehet hátra,mennyit lesz még köztünk? Válaszát Köszönöm!

        Dr. Baki Márta válasza a prosztata daganat, csontáttét, sugárkezelés témában

        Tisztelt Levélíró! Napjainkban az áttétes prosztata daganat is hosszú ideig karbantartható különböző injekciós, tablettás kezelésekkel, esetleg kiegészítve kemoterápiával. Amint levele alapján tájékoztatott édesapjának a mozgása nehezített és fájdalmai vannak. Nagy valószínűséggel a betegség kimenetelét ez a két tényező fogja meghatározni. Amennyiben elkerülhető, hogy ne csak az ágyban feküdjön, s minél többet tudjon mozogni, akkor a fent felsorolt terápiákat el lehet kezdeni, ill. folytatni. Jelen helyzetben a fekvést tartom a legsúlyosabbnak. Ez maga után vonja a felfekvések, tüdőgyulladás esetleg széklet- vizelettartási problémákat. Ha sikerül ezeket megelőzni, akkor egyéb kezelési lehetőség is van, amit urológussal vagy onkológussal egyeztessenek. Azt nem tudjuk megmondani, hogy meddig él, de az előzőekben ismertetett tényezők nagyban befolyásolják a további életét. Tisztelettel: dr.Baki Márta


        Kérdés: 2020. május 10., 10:28; Megválaszolva: 2020. május 12., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos