Mi lehet?

Radikális policisztás asztrocitóma (alacsony grádusú) műtét után 1,5 évvel az legfrissebb Mr jelenleg kimutat a műtéti terület környezetében 2 tűfejnyi ill. egy gelhőszerű kontrasztanyag halmozódást. (a műtétet kővetően kialakult egy ciszta is,és 2 pötty ami elvilelg a tumor érhálózatának maradványa.Ezek méretei ezidáig változatlanok.) Panasz nincs,neurológiai tünet nincs. Mi lehet ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza agydaganat témában

Kedves szülő!

Hogy mi ez, azt a gyermeket operáló idegsebész fogja megmondani, a felvételt megtekintve. Egyelőre nincs ok aggodalomra, a leírt kontrasztanyag halmozódás hegesedés is lehet. Tapasztalataim szerint Hazánk gyermekidegsebészei nem odázzák el egy 5 éves agydaganat miatt műtött gyermek kontroll vizsgálatát, így valószínűleg hamarosan megkapja a választ a kérdésére a kezelőorvosuktól.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2020. július 21., 11:54; Megválaszolva: 2020. július 22., 22:44
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny