Bioptron lámpa használata daganatos betegségben

Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy daganatos betegségben miért nem ajánlott a bioptron lámpa használata? Milyen kárt okozhat? Okoz e kárt. Az onkológus miután elmondtuk neki, hogy a seb gyógyulást ezzel próbáljuk gyorsítani azt mondta, nehogy az Ön betegségében használja! Sajnos elfelejtettük megkérdezni miért. Másik kérdésem lenne, hogy szaunázni, ha nincs már daganat eltávolították, lehet e? Vagy az is káros? Valamint kemoterápia alatt táplálékkiegészítő pl.antioxidáns szedhető vagy nem? Ha nem miért? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Kriszti

Dr. Tóth Judit válasza biptron lámpa témában

Kedves Kriszti!

Sajnos elég sok pontot nem értek világosan a kérdésében. Miért használja a lámpát? Milyen a kimetszés épsége?

Ahogyan én tudom vérbőséget okoz a lámpa, ami bizonyos helyzetekben nem előnyös.

Alapvetően igaz az, hogy a nyirokkeringést, a szervek kiválasztását intenzíven módosító gyógyszerek, módszerek nem javasoltak. Ez igaz a szaunára.

Az antioxidánsok megváltoztathatják a szerek hatását, a sugár effektivitását, ami kedvezőtlen lehet, kiszámíthatatlanná teszi a kezelést.

Azt javaslom, essen túl a kezeléseken, majd az egészséges életmód szabályainak megfelelően rendezze be az életét.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 22., 22:26; Megválaszolva: 2016. január 24., 09:49
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás
Nemrég megjelent mellbimbó csomó
Tisztelt Doktornő, 1-2 hete egy kis dudor jelent meg a mellbimbómon, ami eddig nem volt ott. Valószínűleg semmi komoly, de nem hagy nyugodni a dolog....