Mell mütét után nyirok van a mellben

T. Doktornő. Szeretnék választ kapni a következő kérdésémre: több, mint egy éve rosszindulatu csomot találtak a jobb mellemben./ egy és negyed éve/ Mindent végig csináltam, mütét, kemoterápia és sugárkezelés.10 db nyirokcsomot távolitottak el, egyben volt áttét. Az utolsó szemig minden gyógyszert beszedtem, jelenleg Letrovena 2.5 mg gyógyszert szedek. Az a gondom, hogy a mellem tőlem teljesen függetlenül meg-meg duzzad. Nem fáj, inkább kellemetlennek mondanám. Vörös csikok vannak rajta, az emlő centrum szerint mütét és irradiato utáni állapot, a hegvonalban minimális seroma még megfigyelhető, és a bőr még oedemas. Kóros körülirt képlet nem, detektálható. Gondoltam idő kell, hogy minden helyre jöjjön, de már nagyon hosszu nekem. Kell-e félnem, hogy baj van jelenleg, mit kell tennem, hogy vissza álljon a régi állapot? És miért van elszineződve, konkrétan elsápadva a mellbimbó? Egyébbként jól érzem magam, kicsit ugyan kevesebb a fizikai erőm, de ezt betudom a kezeléseknek, meg a koromnak.

Dr. Tóth Judit válasza emlőduzzanat témában

Kedves Kérdező! A sugárkezelés után az operált emlő, főleg ha a nyirokcsomók eltávolítása is szükséges volt gyakran vizenyősen duzzadt, vörös. Ha nagyon feszül az emlő láttam már "sápadtabb" emlőbimbót. Fontos a rendszeres kontroll, de ha nem találtak eltérést, ez megnyugtató. Érdemes a nyirok-tornát rendszeresen végezni, alátámasztani az emlőt, de vigyázni arra is, hogy ne nyomja össze a melltartó. Az 1-1, 5 évig tartó hasonló állapot elég gyakran előfordul, de láttam beteget, akinél több évig is eltartott a folyamat.

Megválaszolva: 2016. január 17.

Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések

Duzzadt emlők babánál
Tisztelt doktornő! Kislányom 1 éves státuszvizsgálatát helyettesítő gyermekorvos végezte, saját gyermekorvosunk szabadsága miatt. Ő azt mondta, hogy meg...
Természetes duzzanat?
Tisztelt Doktornő! Megpróbálom részletesen kifejteni problémámat. Leírok magamról jónéhány információt, hátha hasznosak. 30 éves nő vagyok, kövér, de a...
Ca 72-4 tumormarker
Tisztelt Doktornő! 58 éves nő vagyok és a labor vizsgálat eredménye az alábbi eltéréseket mutatta: Ca 72-4: 9,74 (ref: 2,68) Neutrophil%: 30,8 (ref: 40...
Lézeres szőrtelenítés és jóindulatú...
Kedves Doktornő! Jóindulatú melldaganatok vannak a melleimben (rendszeresen járok ellenőrzésre), és emellett elmentem mellbimbó körüli lézeres...
Mellrák kezelés után lehetséges...
Tavaly október végén műtöttek melldaganattal. Kicsi volt, időben volt, csak az őrszemet kellett kivenni és abban sem volt elváltozás. Évek óta küszködöm...
Használható együtt a kurkumin tabletta...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám hasnyálmirigyrák tumormarkerei magasak lettek, emiatt orvosi szaklapokban kezdtünk kutatni természetes daganatellenes szerek után....