CT-ÉRTELMEZÉSE

Tisztelt WEB doktor! 44-éves túlsúlyos nő vagyok. 2013. 10. 26-án műtöttek rosszindulatú méh daganattal. A műtét után 25 sugarat kaptam. A rendszeres 3 havonkénti vizsgálat eddig nem mutatott ki rendellenességet, de a legutóbbi CT- eredménye megrémisztett. Kérem, hogy mondja meg kell-e az eredmények miatt aggódni és ha igen mit lehet tenni? Az onkológusom legalont szedését javasolta, valóban elegendő ez? CT-eredménye 2015.06.30. Pleuralis folyadék, a tödőparenchymaban met-re utaló jel nem látható. A hepar homogén szerkezetű, zsíros degeneratiot mutat, met-re utaló jel nem látható. A lien alsó pólusa mellett 15mm-es meszes képlet ábrázolódott. Retroperitonealisan infrarenalisan néhány mérsékelten nagyobb max.10mm-es nyirokcsomó ábrázolódott. A köldök magasságában 6 cm-es hiatus zsák ábrázolódott. Localis recidiva nem látható. Hysterectomia, kétoldali adnexectomia utáni állapot látható. Vélemény: steatosis hepatis, Met. Nem látható, Lymphadenomegalia retroperitonei. Tisztelettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza CT lelet témában

Kedves Szilvia!

A pontos szövettan ismerete nélkül, az előző CT leletek nélkül nehéz erre mit válaszolni. Méhnyak, vagy méhtest daganatról volt szó? A lelet birtokában lehet arra következtetni, hogy mekkora a rizikó a kiújulásra, vagyis mennyire lehet arra számítani, hogy a betegség kiújulhat. A nyirokcsomók nem érik el a kóros nagyságot, ami megnyugtató.

A máj zsíros jellege a túlsúlytól van, ami csak életmód változtatással, fogyással javítható.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. július 14., 15:38; Megválaszolva: 2015. július 19., 21:21
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Magas CA 125
Műtét lehetséges-e
Hasnyálmirigyrák öröklődése...
Posta covid fertőzés okozhat orrban...
2020 őszén testvérem 20 éves fia szaglás vezetéssel járó covid fertőzésen eset át azóta nincs szaglása jobb oldali orrnyilásában nem működik....