Csont izotóp vizsgálat eredmény

A mellékelt eredmény értékelésében kérném a segítségét.köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza csontizotóp vizsgálat témában

Tisztelt kérdező!

Nálam sokkal szakavatottabb vizsgáló orvos válaszolt az Ön kérdésére. A véleményben az szerepel, hogy sok sok korral járó, izületeket és a gerincet érintő kopás mellett az ágyéki 5-ös csigolyán, a bordákon aktivitás fokozódás van, ami felveti a csontáttét lehetőségét.

Egyetlen leletet sem szabad CSAK önmagában értékelni. Fontos tudni, hogy van e olyan alapbetegség, ami mellett a csontáttét előfordulási valószínűsége magas.

Azt is fontos lenne tudni, hogy nem történt e baleset, nincs e gerincsérv, milyen volt a korábban elvégzett vizsgálat eredménye? Újkeletű a probléma, vagy már régóta ismert? Jár e fájdalommal, (bár sejtem, hogy nem véletlenül végezték el a vizsgálatot) , szed e rá valamilyen gyógyszert.......

Előfordulhat, hogy teljesen ártalmatlan folyamatot jelez a lelet.

Javaslom, hogy forduljon bizalommal a kezelőorvosához, mert csak a teljes klinikai kép ismeretében lehet választ adni arra, amit kérdezett.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2014. december 05., 11:11; Megválaszolva: 2014. december 05., 20:20
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT