Hogyan tovább

Tisztelt Doktornő. Èdesanyám 5 éve rákbeteg, átesett több műtéten, sugárkezelésen (5 év alatt több különböző fajtát kapott megszakítások nélkül) legutóbbi sugárkezelés 5 alkalommal volt 2 hete volt az utolsó, azóta állapota rohamosan romlik, segíteni kell a járásban neki, fel van puffadva a hasa, nehezen nyel, nem tud fogni keze elcsuklik, sokat alszik keveset eszik és nagyon sokat fogyott. 2 hete még egész napokat fent volt, semmi baj nem volt minden munkát megcsinált. Kezelőorvosa szerint a májfunkció elégtelensége miatt nem kaphat kezelést és már nem is kell a kórházba vinni, lemondott róla pár hetet jósol neki. Amúgy egy életerős nagyon élni akaró és eszméletlen erwjű nőről beszélünk. Mit tehetnénk, hogy feljavítsuk a vérkép negatív értékeit? Illetve a sugár után a daganatos sejteket az ő állapotában tudjuk gyengíteni gyógygombákkal, (ezeket szedte csak most nem merem adni neki,) Nem tudtam ide bemásolni a vérleleteket csak egyetlen fotót. Kérem mihamarabb válaszoljon. Üdvözlettel: S. Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza ápolás témában

Kedves Renáta!

Nem tudom, milyen tumora van az édesanyjának, és azt sem, hogy mit takar a "vérkép negatív eredményei". Az biztos, hogy gondozással, ápolással, szeretettel, oda figyeléssel a hozzátartozó könnyíthet a beteg állapotán. Konkrétabbat nem tudok írni ennyi információból. (fotó nem érkezett) Beszélje meg a kezelőorvosával a kilátásokat és azt is, hogy Ön hogyan tudna segíteni. Nem tudom, hogy Önöknél működik-e hospice szolgálat, ha igen, az ő segítségüket is igénybe lehet venni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. november 16., 20:23; Megválaszolva: 2014. november 16., 23:00
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Méhtestrák áttét
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma