Bőrátültetéses melanoma műtét utáni gyógyulás

Tisztelt Doktorúr! Jún 26-án rosszindulatú melanoma műtéten estem át.Felszinen nagy kiterjedésü volt így jobb alsó lábszáron egy tenyérnyi bőrátültetéssel oldotta meg a sebész.Clar III lett aszövettanom és minden leletem rendben van/ultrahang vérkép tüdőröngen/.Több mint 1 hónap telt el és az átültetett bőrrészen még mindig 2 nagykiterjedésű varras rész van.Betadin oldattal kezelem és erre kell kennem vulnera kenőcsöt.Viszont műtétem óta bedagad a bokám és az alsó lábszáram. A sebész azt mondta nyirok stopp alakult ki próbáljak meg ezzel együtt élni. Kérdésem: Tényleg ezzel kell együttélnem vagy várható változás vagy van rá gyógymód? Vulnera kenőcsöt miért kell a sebre kenem, mire jó? Ön szerint a Bioptron lámpa elősegítené a gyógyulást? Várom válaszát köszönettel: T Ottóné

Dr. Papp Géza válasza melanóma témában

Kedves Kerdezo. A sebek begyogyulasa utan varhato a duzzanat csokkenese, megszunese is, legyen turelmes. a sebeken a varr nem segiti a gyogyulast, ezert kell ad vulnera kenoccsel kennie. A Bioptron lampa segiti a sebgyogyulast, de a daganat eltavolitasos mutete miatt jelenleg nem javasolt.

Udvozlettel: Dr. Papp Geza

Kérdés: 2013. augusztus 09., 16:13; Megválaszolva: 2013. augusztus 11., 14:55
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Melanoma után kivágott hónlalj...
A párom melanomán van túl, a hónaljából kivágták a nyirokcsomókat, és azóta sokszor olyan fájdalmai vannak a hónaljában, mintha kést...
Májbetegség
Tiszteletem! Édesanyámnak melanómája volt 5 évvel ezelőtt. Meggyógyult, tünetmentes volt. Tavaly ősszel találtak valamit a máján ami 21 mm volt...
Lelet éretelmezés
Daganatos betegseg
Méhtestrák kiújulás