Vastagbélrák májáttéttel

kedves doktor! apukámnál tavaly április 20-án vastagbélrákot diagnosztizáltak májáttétekkel, amiből a legnagyobb 6 cm, a legkisebb pár mm volt.legalább 8 db volt. 3 napon belül megoperálták, a szigmában volt, cca 20cm-t kivágtak, nyirkokat is eltávolították. utána nagyon jól volt, megkezdtük a kemoterápiát, xelodát és avastint is kapott, 9 kemo volt.végig problémamentesen viselte, és a véreredményei, onkomarkerei is szuperek voltak, a doktornő is csak csodálkozott.szedi mellette a goji kivonatot, patkónyelv gombát, erős C vitamnt és a deutérium csökkentett vizet is.mikor véget ért a kezelés, a doktornő bevallotta, nem gondolta, hogy így fogja bírni, mert ettől a kezeléstől 3-4 alkalom után kidőlnek.lényeg-ma megjött az új ct eredmény, a vastagbélrák nem újult ki, az áttétek vagy nem nőttek, vagy picit zsugorodtak.most viszont kezdik az áttétek kezelését ezekkel: Campto, Erbitux, Xeloda. Mondta a dokinő, hogy csúnyán ki fog pattogni, stb. Ami igazán érdelkelne-önök szerint lehetséges, hogy ettől a kúrától úgy összemennek a májáttétek, hogyy műthetőek lesznek? főleg a jobb lebenyben vannak, és azt mondták, az a cél, hogy műthető legyen. ha műthető lenne, mennyivel hosszabbítaná meg az életét? és műtét nélkül milyen élettartalom várható? tudniuk kell, hogy abszolút fitt, jól van, nem fogy, életerős, csak persze retteg és fél: - (nem beszélve rólunk, a családról.köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza máj áttétek témában

Tisztelt Kérdező!

A vastagbélrák - májáttétes stádiumban - elvileg gyógyíthatatlan volt (a májat egy évtizede még nem lehetett operálni) . Azóta láttunk egy-egy esetet, amikor agresszív gyógyszeres kezelés után a máj is operálhatóvá vált, és az áttétek eltávolíthatóak voltak - pláne akkor, ha eredetileg is csak egyetlen áttét volt, vagy több volt, de egy máj-lebenyre korlátozódtak. De ilyen kivételes szerencse nagyon-nagyon ritka. Persze meg kell próbálni, mert más esély nincs.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2013. március 07., 23:03; Megválaszolva: 2013. március 12., 22:39
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Rákkeltő légszennyező anyagokkal...
Tisztelt Doktornő! Hat hónapon keresztül dolgoztam perklóretilénnel. És még fogok, ha megoldják a karbantartást, bár váltáson gondolkozom! A...
Állandósult nyaki fájdalom
31 éves, férfi vagyok. 173 cm és 95 kiló. Alkoholt fogyasztok és dohányzok is. Közel egy éve kezdődött panaszaim: nyaki merevség, regglei...
Méhtestrák áttét
Érdeklődés a lehetőségekről