Szarkoidózis

Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla! Köszönöm megtisztelő válaszát. Ön szerint a szűnni nem akaró nyak, hát és derékfájdalom, a végtagjaim hasogató, lüktető fájdalma, gombóc érzés a mellkasomban, illetve a folyamatos belső lázhoz hasonló érzés hátterében állhat a szarkoidózis? Lehet ez ellen tenni valamit, amíg a ct-re várok, hogyan tudnám visszafordítani a folyamatot, illetve a fájdalmat enyhíteni? Amikor az orvosom ct-re utalt még nem voltak ilyen fájdalmaim, és rosszul fogalmaztam egyelőre szarkoidózis gyanú volt a pontos felállás. A tünetek alapján valóban ez a betegség állhat a háttérben? Béres cseppet szedek, mellette pecsétviaszgombát, bízva abban, hogy ez segít. A stressz valóban nem kedvez a betegségnek? A masszázs felerősíthette a tüneteimet? Ön szerint legyek türelmes, vagy forduljak orvoshoz? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Hangonyi Csilla válasza szarkoidózis témában

Kedves Kérdező!

Az intenzív lüktető fájdalom, nem jellemző a sarcoidosisra, inkább vírusfertőzés, vagy mozgásszervi gyulladásos betegség tünete lehet. Sajnos a stressz is okoz hasonló tüneteket. A sarcoidosis biztos diagnózisához a CT-n kívül, szövettani vizsgálat is szükséges. Azt javaslom, vitaminokkal, szükség esetén gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító szedésével és minél több pihenéssel próbáljon meg állapotán javítani. Ha a CT időpont még messze van, és tünetei nem csökkennek, keresse fel kezelőorvosát.Laborvizsgálat még előrébb vihet az okok felderítéséhez.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2012. december 03., 11:58; Megválaszolva: 2012. december 04., 09:16
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?