melldaganat mütéte utáni állapot

10 napja volt melldaganattal mütétem (10mm-esTIN0M0 klinikaistádiumuelváltozással) ugyanakkor eltávolitoták a honalji örmirigyemet amit még altatásom alatti analizáltak és negativ volt az eredmény. 10 nap után megduzadt a honaljban a mirigy és feszitő érzésem van. (a varatot még nem távolitoták el) A kérdésem hogy ez műtét utáni normális jelenség vagy valami mást jelez? A daganat amit a mellemből eltávolitottak rosszindulatu volt azt vastagtü biopsziával előre megállapitoták (mammográfiai szűrésvizsgálat után) . A mütét allatt eltávolitott daganatnak még nem érkezett meg a szővettani diagnozisa ugyhogy még nem tudom hogy milyen kezelést kapok.Soha nem voltam mütve semmivel, nem szedtem mostanáig gyógyszert sem tehát általában normális életet éltem ugyhogy a 2-ik kérdésem van-e eséllyem a gyógyulásra? Köszönöm a választ elre is. Tisztelettel.

Dr. Somorjai Attila válasza műtét utáni duzzanat témában

Kedves Kérdező!

Elmondása alapján korán sikerült, nagyon kedvező stadiumban elkapni a daganatot, tehát igen jó esélyei vannak a teljes gyógyulásra. Természetesen a szövettan fogja kimondani a további kezelésről a végső szót. A feszítő érzés és duzzadás általában a nyirok felszaporodás jele, ennek a műtétnek ez gyakori, de nem különösebben veszélyes velejárója, ami ha nem jár gyulladással, nem szokott tartósan komolyabb következményekkel járni. Javaslom, konzultájon az operáló sebésszel, hogy igényel-e valamilyen helyi kezelést.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2012. december 02., 23:28; Megválaszolva: 2012. december 05., 07:23
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?