gyógyszerek

TIsztelt doktornő (úr)! A rokonom, aki jelenleg külföldi állampolgár súlyos neuroblastomaban szenved. Nagyon sol vizsgálaton van már túl. Felírtak neki 3 gyógyszert, ami talán életét mentheti, azonban ezek iszonyatosan drágák kinn. Szeretnék nekik segíteni és itthon megvenni és elküldeni, de ezek vénykötelesek. Afinitor, Votrient és Zolinza. Milyen megoldás lehetséges? Tudna ebben segíteni? MAgánrendelésen felírható?

Dr. Nagykálnai Tamás válasza neuroblastoma kezelése témában

A közölt gyógyszerek igen drágák mindenütt a világon.

Nem tudom, melyik országban mondja drágának, mert levelében csak azt írja, hogy "kinn".

Az AFINITOR (everolimus) , a VOTRIENT (pazopanib) és a ZOLINZA (vorinostat) egyébként egymástól eltérő hatásmechanizmusú úgynevezett célzott terápiák ("targeted therapies") , rendszerint akkor vetik be öket, amikor már egyéb gyógyszerek hatástalannak bizonyultak az ilyen-olyan daganatos betegségekben.

Magánrendelésen egyáltalán nem lehet felírni ezeket, közforgalmú (városi) gyógyszertárakben ezek nincsenek.

Kórházi gyógyszerek, komoly szakmai felkészültséget igényel használatuk, szakértő csoportnak ("team"-nek) kell megállapítani indokoltságukat.

A neuroblastomás betegség részleteit nem írja, ezért erről nem tudok véleményt mondani.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. november 11., 22:01; Megválaszolva: 2012. november 15., 12:35
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás
Nemrég megjelent mellbimbó csomó
Tisztelt Doktornő, 1-2 hete egy kis dudor jelent meg a mellbimbómon, ami eddig nem volt ott. Valószínűleg semmi komoly, de nem hagy nyugodni a dolog....