Lehetséges lenne? vagy csak beképzelem magamnak?

17éves vagyok, 4hete műtöttek egy folyamatosan visszatérő, gyerekkori daganatos betegséggel (juvenilis angiofibroma) .3 hónapja, voltam MR en, és 4 hete a műtét előtt közvetlen egy CT is, mindkettő feji. A daganat amit kivettek az arcom bal oldalán, a szemem alatt volt. Most 2napja reggelente egy ponton, a jobb oldalon kb a koponyám közepénél néha 1-2mp ig tartó szúró fájdalmat érzek, de eddig inkább csak reggelente volt, délutánra elmúlt. inkább akkor szúrt be, amikor mondjuk felkeltem a székből és hirtelen megugrott a vérnyomáson, vagy felkeltem az ágyból stb. mivel daganatos osztályon voltam, nagyon sokat hallottam olyanoktól, akik ugy kerültek be, hogy fájt a fejük és kiderült, hogy agyi dagantjuk van, és most a sok ilyen történet miatt én is beparáztam ettől a fejfájástól. szerintük lehetséges hogy van valami nem oda való? ha lenne, akkor a 4 heti CT n biztosan észrevették volna nem? még ha nem is arra a területre koncentrálnak, attól még az egész koponya látszik a felvételeken.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza juvenilis angiofibróma témában

A kedves kérdező betegek szokása szerint most sem írja le teljesen pontosan a betegséget. A juvenilis angiofibroma honnan indult ki, a bal szem alatt az arcbőrről?

Az eltávolított anyag részletes szövettana szerint teljesen ép szöveti környezettel együtt lett eltávolítva? (azaz megfelelő biztonsági zóna szerepel a szövettanon, azaz ép szélek vannak? ) .

Legjobb lenne ezt a szövettant szó szerint látnom (bepötyögni, vagy scannelni! ) .

De: majdnem biztos, hogy ezek a túloldali szúró fájdalmak a műtéttel, sebgyógyulással, vérnyomáskiugrásokkal vannak összefüggésben, egyáltalán nem gyanakszom daganatos kiújulásra, vagy áttétre.

Szerintem meggyógyult végleg, de azért szívesen végigböngészném azt a részletes szöveti leírást.

Persze egy kontroll MR jó lenne kb. 2-3 hónappal a műtét után (mire teljesen lemegy a vizenyő, a bevérzések, stb.)

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. november 11., 11:31; Megválaszolva: 2012. november 15., 12:37
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?
Fájdalomcsillapítás