Kemoterápiával sem eltüntethető daganattal mi fog történni?

Édesapámnak nagysejtes charcinomája volt 2 éve, eddig minden rendben volt. Most új daganata nőtt fül alatt a nyakán, mintha nyirokcsomó daganat lenne, sajnos a szövettan eredménye még nincs meg. Az onkológus azt mondta nem lehet teljesen kimüteni, ki is vették egy részét, kemoterápiát fog kapni, de a daganat nem fog teljesen eltünni.Gyorsan növő daganatról lévén szó (1hónap alatt nőtt 5-6 cmesre, kivülről fél libatojás nagyságúnak nézett ki) azt szeretném megkérdezni, hogy milyen kilátásai vannak az édesapámnak, mi lesz a daganattal, le tudják állitani, vagy csak lassítani lehet. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Annadóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza fej-nyaki tumor témában

Sajnos nem írja, hogy az eredeti daganat hol volt. Feltételezem, hogy a tüdőben, mert ott szoktuk megkülönböztetni a kissejtes és a nem kissejtes tumorokat.

A nyaki nyirokcsomókban keletkező áttét (bár még nincs meg a szövettan) azt jelenti, hogy a daganat szétszóródott. Szétszóródott daganat pedig csak nagyon ritka esetben gyógyul meg véglegesen. Ha a szövettan daganat-áttétet mutat, kemoterápia mindenképpen indokolt, meghosszabbítja a beteg életét.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. szeptember 08., 22:05; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 15:16
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt