Szövet eredmény értelmezése

Tisztelt Doktor úr! Édesanyám 61 éves 1985 részleges pajzsmirigy eltávolítás műtéten esett át akkor még jó szövettani eredményekkel. Most újabb műtétre került sor de most teljesen eltávolították a pajzsmirigyét. A szövettan eredménye sajnos nem lett jó és a doktor úr aki műtötte megbetegedett, így még nem történt meg ennek az eredménynek a kielemzése. Ebben szeretném kérni a Doktor úr segítségét, hogy egy kicsit többet tudjunk és nagy reményekkel megnyugodhassunk. A szövet eredmény a következőképpen szól: Struma nodosa kolloides micro-, normo-et macrofollicularis cum signis degenerationis lobi d. glandulae thyreoideae, gócokban hyperfunctiós jelekkel, dyshormonogeneticus és papilláris területekkel. Kevés környező kötő- és zsírszövet, valamint harántcsíkolt izomszövet. Az egyik vizsgált szövetrészletben, egy gócban papillaris carcinoma részlete látható, melynek legnagyobb átmérője 3mm, immunhisztokémiai vizsgálatokkal galectin3 és HBME-1 pozitivitást mutat. A tumorszövet a pajzsmirigy tokjának festékkel jelölt felszíne alatt 0, 5 mm-en belül látható. A vizsgálati anyag teljes feldolgozása után tumorszövet még egy 0, 5 mm-es gócban volt azonosítható. Dg.: Carcinoma papillare lobi d. glandulae thyreoideae.pTNM osztály: pT1a, pNx, pMx. Stádium: I. A tumorszövet a pajzsmirigy tokjának festékkel jelölt felszíne alatt 0, 5mm-en belül látható.Struma nodosa kolloides micro-, normo-et macrofollicularis lobi d. glandulae thyreoideae. Szeretném még tudni, hogy mennyi esélye van az áttétnek és a teljes gyógyulásnak? Előre is köszönöm a válaszát amit szívszorítva várok! Üdvözlettel: Mónika Ui. Anyukám magas vérnyomásos és borzasztóan stresszes!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza pajmirigy témában

Kedves Kérdező!

A papillaris carcinoma a szervezet legjobb indulatúnak tekinthető rosszindulatú daganata nagyon jó gyógyulási-túlélési esélyekkel. Ráadásul édesanyjánál ez az elváltozás nagyon kicsi volt, a legmegnyugtatóbb stádiumban teljes egészében eltávolítottták. A nyirokcsomó státuszról és az áttétekről természetesen ez a szövettani lelet nem nyilatkozhat.

Kérdés: 2012. augusztus 25., 13:31; Megválaszolva: 2012. augusztus 25., 17:11
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Laborérték TPA tumormarker
Keserű íz érzése kemoterápia és...
Nagypapám ct lelete
Tisztelt Doktornő! Nagypapám 82 éves, korábban prosztatarákos, de azt hormonkezeléssel jól viselte. Most volt ct vizsgálata és szeretném ha mondana...
Lelet értelmezése
Gist tumor?