Ugye nem csontrák?

Bő 2 hete érzek valamit a jobb lábszáramban elöl, a csont felől. Nem mondhatnám, hogy fájdalom, de valami nyomó, szorító érzés. Tervezzük a következő babát, így azonban félelmekkel tudnék csak belevágni, mivel bennem van a félsz, hogy ugye nem csontrák. Tudom, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, azonban a családban is van rá péda, hogy jó, ha idejében elcsípik az esetleges nagyobb bajt. A következő baba előtt egyébként is szeretnék egy teljes vérképet csináltatni. Abból kiderülne, ha esetleg lenne valami nagyobb baj? Vagy milyen vizsgálat szükséges még ahhoz, hogy biztonsággal kizárható legyen a csontrák, és így nyugodt szívvel tudjak belevágni a következő baba tervezésébe? Azt olvastam, hogy a csontrák esetében a fájdalom nyugalmi állapotban - tehát éjjel - csak fokozódik. Igazából éjjel és reggel semmilyen fájdalmat illetve érzést nem tapasztalok. Akkor ez nem csontrák? Ön milyen vizsgálatot javasolna a csontrák biztonsággal való kizárása érdekében? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza csontrák témában

Kedves Kérdező!

A csont rákos elváltozása meglehetősen ritka. Az ön esetében sem hiszem, hogy ez okozná a problémát. Keresse fel a háziorvosát, csináltasson egy vérképet és ha szükségét érzi, akkor egy röntgenre is elmehet. Ezek a vizsgálatok együttesen megmutatják, ha baj van.

Kérdés: 2012. május 30., 08:14; Megválaszolva: 2012. május 31., 00:46
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT