Cukorbetegség

Kedves Dr.-nő! 2-es tipúsú diabeteszem 8 éve lett diagnosztizálva. Kezdtem a gyógyszerekkel, melyek egy darabig mindig használtak kb. fél év, aztán le kellett cserélni őket újjabbakra. Aztán jótt az eucreas mellett a victoza, ettől fogytam, azóta tartom a súlyom,. 2 évig használtam. Ez év januárja óta használom a Xultophit, az eucreas mellett (2x1 1000mg.-os) , az eredményeim szintén fél évig jók voltak. Mostmár 50 egységnél járok, ami heti 1x-szeri kiváltást ígényel. Sajnos az összeg amit így a cukorbetegségemre költök nagyon sok, havi 20000.-ft. Úgy gondolom, hogy lehet jobb lenne már a rendesen beállított inzulin kezelés, a napi 4x-szeri szúrással, s talán ez költség csökkentő is lenne. De a legfontosabb , hogy nagyon félek a szövődményektől, a 8 éve tartó kisérletezés miatt. Válaszát megköszönve: Török Karolina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza xultophy témában

Kedves Karolina!

A jelenlegi gyógyszerelésben két hasonló csoportba tartozó gyógyszert szed, ez nem helyes.

Amennyiben a cukor értékek sem megfelelőek (HBA1c) és a testsúlya sem csökkent (testsúly?) változtatni kell mielőbb a kezelésén. A szövődmények szűrése is szükséges.

A négyszeri inzulin költsége valóban alacsony, de testsúly szempontjából nem kedvező döntés. Ha indokolt, persze erre is szükség lelhet, amennyiben a vércukor érékek jelentősen emelkedettek. Léteznek más nem inzulin természetű kiegészítő kezelések, melyek adhatóak az Ön esetében.

Érdemes lenne egy személyes konzultáció, keressen nyugodtan, a rendelésemen.

Üdvözlettel:

Tanczer Tímea

Kérdés: 2019. szeptember 22., 17:20; Megválaszolva: 2019. szeptember 23., 09:07
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Xultophy hasznalata
Vércukorérték
Emelkedett glükóz és orrspray
Inzulinrezisztencia
GDM - utógondozás