• Cukorbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.-nő! 2-es tipúsú diabeteszem 8 éve lett diagnosztizálva. Kezdtem a gyógyszerekkel, melyek egy darabig mindig használtak kb. fél év, aztán le kellett cserélni őket újjabbakra. Aztán jótt az eucreas mellett a victoza, ettől fogytam, azóta tartom a súlyom,. 2 évig használtam. Ez év januárja óta használom a Xultophit, az eucreas mellett ( 2x1 1000mg.-os), az eredményeim szintén fél évig jók voltak. Mostmár 50 egységnél járok, ami heti 1x-szeri kiváltást ígényel. Sajnos az összeg amit így a cukorbetegségemre költök nagyon sok, havi 20000.-ft. Úgy gondolom, hogy lehet jobb lenne már a rendesen beállított inzulin kezelés, a napi 4x-szeri szúrással, s talán ez költség csökkentő is lenne. De a legfontosabb , hogy nagyon félek a szövődményektől, a 8 éve tartó kisérletezés miatt. Válaszát megköszönve: Török Karolina

        Dr. Tänczer Tímea válasza a xultophy témában

        Kedves Karolina! A jelenlegi gyógyszerelésben két hasonló csoportba tartozó gyógyszert szed, ez nem helyes. Amennyiben a cukor értékek sem megfelelőek( HBA1c) és a testsúlya sem csökkent ( testsúly?) változtatni kell mielőbb a kezelésén. A szövődmények szűrése is szükséges. A négyszeri inzulin költsége valóban alacsony, de testsúly szempontjából nem kedvező döntés. Ha indokolt, persze erre is szükség lelhet, amennyiben a vércukor érékek jelentősen emelkedettek. Léteznek más nem inzulin természetű kiegészítő kezelések, melyek adhatóak az Ön esetében. Érdemes lenne egy személyes konzultáció, keressen nyugodtan, a rendelésemen. Üdvözlettel: Tanczer Tímea


        Kérdés: 2019. szeptember 22., 17:20; Megválaszolva: 2019. szeptember 23., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: