Cukormérő

Új vércukormérőt vettem. A régi nagyon pontos, de drága hozzá a csík. Az új... ténylegesen 8-as érték mellett, egy vércseppből, két méréssel képes 6.4-et és 9.6-ot is mérni. (ennél csak picivel kisebb eltérést többször tapasztaltam) A tájékoztató szerint ez megfelel valamely ISO szabványnak (+/-20%) Sajnos egy éven belül ez a második ilyen mérőm. Az előzőről azt hittem, hogy hibás, most más típust választottam. Ez így tényleg rendben lenne? Én úgy érzem, már az sem mindegy, hogy étkezés után 7-et vagy 8-at mérek, nemhogy ekkora eltérés...

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza vércukormérő témában

Kedves Kérdező,

Otthoni vércukor mérés során a vércukor érték meghatározás ún. kapilláris vérből történik. Körültekintően alkalmazva ezeket a készülékeket megbízható eredményeket kaphatunk, de a legpontosabb mérésre a laboratóriumi tesztek alkalmasak, mégis használatuknak fontos szerepe van az otthoni vércukor monitorozásban. A mintavétel során fontos bizonyos szabályok betartása annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb értéket kapjuk: 1. lépés: vérvétel helyének kiválasztása (az Ön esetében ujjbegy, szükség esetén végtag felmelegítése) , 2. lépés: bőrfertőtlenítés (hagyja megszáradni) , 3. lépés: sebzés steril tűvel, 4. lépés: az első csepp vér letörlése, második csepp vérből meghatározás. Egy csepp vér csak egy mérésre alkalmas (tehát ha ugyanazt a csepp vért egy időben két tesztcsíkra is felcseppenti, majd egymást követően helyezi a készülékbe, akkor azon idő alatt míg az első tesztcsík meghatározása történik a második minta károsodik és ennek mérésekor nem reális érték kerül kiértékelésre) .

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 25., 09:50; Megválaszolva: 2012. augusztus 28., 11:47
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukorbetegség , IR
Xultophy hasznalata
Vércukorszint
HOMA vizsgálat kiértékelése
32.hetes kismama cukorterhelés