Vércukortáblázat

Kedves Szakértő! Párom nemrég cukorbeteg lett, kapott rá gyógyszert is. Amerikából kaptunk egy ReilOn Ultima típusú vércukorszintmérőt a hozzá tartozó kellékekkel, csak épp az általa mutatott értékeket nem tudjuk, miként kezeljük. Kérdésem, létezik-e egy olyan táblázat, amiben megtalálható, hogy  az amerikai mérő szerint mért érték, minek felel meg a hazai értékeknek.

Ismerőseink, akik küldték ezt a vércukorszintmérőt, azt írták, hogy kb. a 6 % az amerikai mérő szerint 135 mg/dl, a 6, 5 %, az  153-nak, a 7, az 170-nek, a 8, 205-nek, a 9, 240-nek, a 10-es érték pedig 225-nek felel meg.

Sajnos nem tudjuk, mennyire pontosak ezek az adatok, próbáltam már az interneten is utánanézni, sajnos eredménytelenül, ezért, ha rendelkeznek ilyen összehasonlító adatokkal, nagyon szépen kérem, küldjék meg, hisz ezzel a háziorvosunkat is mentesíteni tudnánk a heti két alkalommal történő vércukorszintméréstől, no meg a diétát is a mérésnek megfelelően saját magunk tudnánk beállítani.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vércukormérő, Vércukortáblázat témában

Kedves Kérdező! Az USA-ban a vércukorértékeket mg/dl-ben adják meg, Európában mmol/l-ben. A Magyarországon használatos vércukormérők is mmol/l-ben mérnek. Az Ön kérdésében a százalékokat nem igazán értem. Százalékban a HbA1C-t adják meg, amely a megelőző két hónap vércukorértékeire, szénhidrátháztartásra enged következtetni. Ezt érdemes laborvizsgálattal (vénás vérvételből) 3-6 havonta ellenőrizni.

Az átváltás egyszerű: 1mmol/l 18 mg/dl-nek felel meg.

Azaz 135 mg/dl=7.5 mmol/l, 153 mmol/l=8.5 mmol/l, a 170 mg/dl=9.44 mmol/l,

180 mg/dl=10 mmol/l, 225 mg/dl=12.5 mmol/l.

Tehát az Önök által mért vércukorértéket el kell osztani 18-al az felel meg a mmol/l-es értéknek.

Diéta, tablettás kezelés mellett az éhgyomri vércukor célérték 5.5-6.0 mmol/l, étkezés után 1.5-2 órával ne haladja meg a 7.5 mmol/l-t.

Sok sikert! Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. szeptember 11., 13:46; Megválaszolva: 2009. szeptember 11., 13:46
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Cukormérő
Új vércukormérőt vettem. A régi nagyon pontos, de drága hozzá a csík. Az új... ténylegesen 8-as érték mellett, egy vércseppből, két méréssel...
Cukormérő
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy receptre írnak e fel vércukormérőt? Előre is köszönöm  
Inzulinrezisztencia
Kedves Doktornő! Inzulinrezisztencia tünetek miatt a nőgyógyászom elküldött, terheléses vizsgálatra, aminek az eredménye alapján azt mondta, hogy...
GDM - utógondozás
Tisztelt Doktornő! Diétával kezelt GDM-es terhesség (éhomi glükóz: 4,0 mmol/l; 60 perces: 9,7, 120 perces: 8,5 mmol/l) után 3,5 hónappal (szoptatás...
Cukorbetegség?
Tisztelt Doktornő! Covid fertőzés után elmentem pár vizsgálatot végezni, és közöttük volt a cukorterhelés vizsgálat is. Május 10-én volt....