Van-e ok aggodalomra?

T dr.NŐ/UR! A 7hónapos unokám (aki egy nagyon nyugodt, jó alvó, nem sír szinte soha) eléggé keveset eszik.kb napi6-700gr-ot. Még szopik, de nem többet mint 40-50gr-ot, esetleg még mellé eszik 20-30gr rizspépet, vagy már kóstoltatjuk a gyümölcsöt, és sütőtökpürét. Egy hét alatt szinte semmit nem hízott, de ismétlem nagyon nyugodt! Van okunk aggodalomra? Most 7kg.Köszönettel: Éva

Dr. Veress Dóra válasza étvágytalanság témában

Kedves Éva!

Egyelőre semmi ok az aggodalomra, ebben a korban már nem kell hétről hétre hízni. A baba súlya megfelelő, nem nyugtalan, így nincs ok a félelemre. Folytassák tovább a hozzátáplálást, ismertessék meg újabb és újabb ízekkel. Nem kizárt, hogy megkezdődött a fogzás és ezért étvágytalanabb a kicsi.

Kérdés: 2011. szeptember 02., 23:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 23:19
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Mi lehet a baja?
Jó napot doktor úr/nő. Az a problémám hogy a kisfiam október 4.-én lesz 2 éves. Babaként és még olyan 1 éves koráig nagyon jó étvágya volt...
nem eszik a gyerekem!
Nagy bajban vagyunk. a 7 eves kislanyom etvagya 5 eve nagyon megromlott azota ahogy az apukajat elveszitette! Nagyon keveset eszik es minimalis dolgokat amit...
Gyermekkori étvágytalanság
Tisztelt Doktor! Kisfiam 3 éves és 16 hónapos kora óta nem eszik semmit kakaón kívül. Már naponta 1 másfél liter kakaót iszik meg. 103 cm magas...
Étvágytalanság
Kislányom most 22 hónapos, sajnos mindig probléma volt az evéssel. Születése után sajnos nem tudtam szoptatni mert nem volt tejem, ezért tápszert...
9 èves nem alszik egyedül