• Mi lehet az oka, ha a kisbabanak hideg a keze

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktörnö, elöször is köszönöm a valaszt a miert sir a kisbaba kerdesre. Viszont van meg egy kerdesem arra vonatkozoan, hogy normalis ha a kisbaba keze mindig hideg. Lehetnek esetleg verkeringesi problemak a hatterben es ez is közrejatszik abban, hogy nyugtalan a pici. Az teny hogy az evesben nagyon moho es neha görcsöl , de olykor is sir es nyugtalan ha nem is faj a hasa. Barmikor megyek latogatoba, mindig hideg a pici kis keze es az orra hegye. Lehet , hogy fazik es azert is nem tud aludni. A fiam es a menyem azt mondjak, hogy nem kell tulöltöztetni es nagyon betakarni, mert nyar van (mar amilyen nyarnak mondhato), viszont en azt gondolom, hogy fazik es talan valmi verkeringesi zavara van. Ezenkivül nagyon gyakran csuklik ami szamomra szinten azt sugalja, hogy megfazott es attol csuklik. Lehetseges, hogy valami gatolja az energia aramlast es ettöl van az is hogy hideg a keze es persze ennek következteben elöfordul hogy sir, mert eppen fazik es ettöl ebred fel ugy 15-20 percnyi alvas utan . Nem nagyon hiszek a paranormalis jelensegekben, de meglehet hogy megiscsak van egy olyan forras ami esetleg elveheti az energiat vagy eppen megremiszti es ettöl nem tud nyogodni. Tudom, hogy a gyereklekek nagyon erzekenyek es van hajlamuk latni bizonyos dolgokat amit mi felnöttek nem lathatunk.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a hideg kéz témában

        Kedves Nagymama! Sajnos csak orvosi kérdésekben vagyok otthon és azokra tudok választ adni. Nem hiszem, vérkeringési zavara van a kisunokának, de azt, hogy fázik, el tudom képzelni, főleg most, hogy a nyár nem annyira meleg, mint azt az ember elvárná, ezért érdemes a kicsiket jobban felöltöztetni, mint az szokásos. Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy a nagymama az mindig nagymama, a döntés a szülőké.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 31., 19:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 05:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés