Mi lehet a baja?

Jó napot doktor úr/nő. Az a problémám hogy a kisfiam október 4.-én lesz 2 éves. Babaként és még olyan 1 éves koráig nagyon jó étvágya volt, azóta viszont folyamatosan romlott a helyzet. Most úgy néz ki egy napja hogy:reggel 250ml kakaò aztán valamikor később ha sikerül belekönyörögni pár szem ropi vagy alma. Az ebédhez hozzá sem nyúl. (Kb 1 hét éhezés után eszik belőle) van hogy egész nap ennyi. Este megint 250ml kakaó még egyszer éjszaka 2-3körül felébred és még egy adag kakaó.(Néha nappal is hisztizik érte de már nem szívesen adom neki mert szerintem azis telíti a pociját) Van hogy napokig ezt csinálja aztán ha már elég éhes eszik egy napig rendesen, utána kezdődik előröl az egész. Háziorvosnál voltunk azt mondta vashiányos azért nem eszik. Kapja a vasat már kb 3 hónapja de nem lett jobb. Sőt ahogy már említettem egyre kevesebbet eszik. A furcsa az hogy nem látszik rajta semmi. Teljesen jó súlyban van nem fáradékony nincs legyengülve és nem mondja hogy fáj bármije is. Az lenne a kérdésem hogy vajon mi lehet a baja. Tudom így látatlanban nehéz bármit is mondani. De már az a baj hogy én sem bírom ezt idegileg. Mindig az jár a fejemben hogy egy normális ember éhen halt volna a helyében. Vagy hogy egyszer elviszi a mentő mert rosszul lesz. Nem tudom mi tévő legyek. Lehet ő már ételundoros? Néha látom az arcán hogy még meg sem kóstolta de már fintorog az ételtől. Vagy valami komoly baja lehet? Kérem ha tud valami tanácsot vagy bármi ami segíthetne írja meg. Vagy csak valami ötlet hogy még mivel tudnám rávenni az evésre. Ja és még annyi hogy kapott még étvágyserkentő vitaminokat mondanom sem kell semmit nem használt. Röviden ennyi. Várom válaszát. Köszönettel:Egy kétségbe esett anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a étvágytalanság témában

Kedves Kérdező! A legelső gondolatom az volt amit Ön is leírt, hogy a kakaó eltelíti a kicsi gyomrát. Ha belegondol 2, 5 dl kakaót ha mi felnőttek megiszunk nekünk is eltelíti a gyomrunkat nem hogy egy 2 éves gyermekét, napi 7, 5 dl kakaó pedig rengeteg. A legelső hogy erről kellene leszoktatni. Tudom nem egyszerű és gondolom örül, hogy legalább ezt elfogadja de valahol itt kezdődhet a gond. A másik gondolatom, hogy érdemes elvinni egy gasztroenterológiai kivizsgálásra a kicsit a saját megnyugtatásuk végett is, egy részletes kivizsgálásra nehogy egy táplálék allergia vagy egyéb gond húzódjon meg a háttérben, nem hiszem, de érdemes kizárni. A harmadik gondolatom pedig, hogy több gyermeknél van ez a probléma, hogy undorodnak az ételtől, nehezen szoknak hozzá az ételhez. Meg lehet próbálni, hogy jól evő gyerekekkel leültetni az asztalhoz, ez sok esetben eredményre vezet. Remélem tudtam segíteni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. szeptember 23., 15:19; Megválaszolva: 2014. szeptember 26., 18:12
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba