• Mellkasrtg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két hete megfáztam és azóta sem igazán jövök rendbe. Az első héten Amoxicilint, a második héten pedig Avolex-et kaptam, e mellett pedig kanalas (terpini) orvosságot. Egyébként asztmás vagyok, rendszeresen járok tüdőgyógyászatra. Tüdőszűrési eredményeim is mindig jók voltak. Most nagyon megijedtem, mert a mellkasrtg. eredménye az alábbi:

        "A rekesz ép contúrú, a lat.sinusok kismértékben nyíltak meg. Mko.kp.fokú peribroncialis rajzolat van. A bal csúcsban foltos preibronchialis kötegezettség látgható. A szívcsúcs mellett is ujjbegyni hasonló transparentia csökkenés van. Egyéb beszűrődés nem látható. A vasculariastio norm. Szív, aorta norm.

        Vélemény: kp.fokú bronchitis chr. Előzmény hiányában a bal csúcsban és basison aktivitás nem ítélhető meg. Klinikumtól függően kontroll jav. (régi spec.? )"

        Csak hétfőn tud fogadni a tüdőgyógyász, de most olyan ideges vagyok, ezért írok, hátha itt is kapok hamar választ.

        Mit jelent ez?

         

        Köszönöm.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező!

        A mellkas röntgen a hörgők gyulladása mellett a tüdőben is igazol kisebb gyulladásokat. Ezeket okozhatta korábbi tüdőbetegség is. A leírt eltérések jellegzetesek az Ön krónikus tüdőbetegségére. A további gyógyszeres kezelést a tüdőgyógyász dönti el a fizikális vizsgálata leletei is figyelembe véve.


        Végh János
        manuál-fizikoterapeuta Itt kérdezhet

         Végh János

        Kérdés: 2010-02-19 17:00:23; Megválaszolva: 2010. február 19., 17:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Főorvos asszony ! COPD-s betegségem van,hosszú évek óta.Kaptam rá gyógyszert,de most csak egy fajtát használok/ Foster /azt sem állandóan,mert több mint 15 évig használtam,egy ehhez hasonlót,eredménytelenül. Most sóbarlangba...
        Tisztelt Doktor Nő! Szeretném megkérdezni hogy nekem van Idült obstructiv tüdőbetegségem és Emphysemám, hogy a csatolt lelet alapján véleménye szerint megkaphatom-e a személyi jövedelemadó kedvezményt a J961 BNO kódra (idült légzési...
        Tisztelt Doktornő. 28 eves no vagyok, tavalx oktoberben derult ki hogy kezdodo COPD m van, vagyis meg nem alakult ki, stadium illetve lathato rongen kep nelkuli. Kaptam ra horgotagitot(neha fulladtam es kohogtem terheleskor, igy mentem el tudogyogyaszhoz)...
        Üdvözletem! Édesanyám Copd-s beteg kb 8-9 éve. Minimálisan de még dohányzik, sajnos nem sikerült leszoknia. Berodual-N és Symbicort Turbuhaler-t használ.Úgy hallottuk már léteznek ennél hatékonyabb gyógyszerek még tabletta formájában is....
        Férjemet több mint 10éve kezelik copdvel. Ritkán fordult elő hogy erösseben begyuladtak a hörgök.Ez év juniusa ota 3szor volt korházba copd acut exacer batioja miatt. 2hét után gyogyultan jött haza.Hörgötágitó, antibiutikum, és szteroid...
        Kedves Doktornő! Súlyos COPD-s vagyok. Két kérdést szeretnék feltenni. Járok tüdőgondozóba, voltam ezzel már kórházban, itthonra állandó oxigénellátást kapok, de még lejárok az utcára, autót vezetek, csak hogy az állapotomat röviden...
        Tisztelt Dr.nő, Sajnos az alábbi kérdésekre nem kaptam választ jó lenne képben lenni. Szeretném megtudni, hol lehet légzésterápiára jelentkezni. Ön javasolja-e a sófal vagy sószekrény elhelyezését a szobában? Egyedül élek és...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm gyors válaszát, amit január 19-én megkaptam. Sajnos elfelejtettem megkérdezni még valamit. Édesanyámnak a köhögés mellett van egy újabban kialakult problémája: megpróbálom leírni, remélem meg lehet érteni....
        Két éve állapítottak meg COPD betegséget. Az utolsó vizsgálat eredménye. Mrtg.Emphysemás tüdőkép.Jobb oldalon perihilárisan a rajzolatfokozott, jobb basison látottinfiltratum felszívodott mind két lat lat...
        Üdvözlöm, egy éve diagnosztizálták a betegséget nálam, ez alatt közel 10%-kal romlottak az értékeim három féle befúvó és egy féle gyógyszer mellett. Mindenhol azt olvasom (hosszan) hogy abba kell hagyni a dohányzást és be kell tartani az...