• Anyajegy a köröm alatt.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Májusban fedeztem fel a bal kezem középső ujján a köröm alatt hosszában végig húzódó pirosas csíkot. Azóta figyelem, de nem nő le, hol jobban, hol kevésbé látszik. Már aggasztott annyira a dolog, hogy ma bőrgyógyászhoz mentem vele. Azt mondta, hogy ez egy anyajegy a köröm alatt. Kicsit hitetlenkedve fogadtam a választ, és ezért elmondta, hogy ez természetesen előfordulhat bárkinél. Rajtam sok anyajegy van, de csodálkozva hallottam, hogy a köröm alatt is előfordulhat, pláne úgy, hogy hosszanti irányban teljesen felezi a körmöm, és csak egy vékony csík látható. Nagyítóval is megnézte, és azt mondta, hogy semmi baj nincs vele, ezentúl ezzel kell együtt élnem. Kérdésem az volna, hogy tényleg természetes, hogy így néz ki egy anyajegy? Szükséges megvizsgáltatnom más bőrgyógyásszal is, vagy tényleg megnyugodhatok? No és amit elfelejtettem nagy meglepetésemben ott kérdezni: Hogy néz ki egy köröm alatti anyajegy, ha gond van vele, vagyis ha már melanóma gyanúját kelti? Tényleg egy hosszú csík az anyajegy a köröm alatt? Megtisztelő válaszát aggódva várom! Tisztelettel:

        Dr. Bodnár Edina válasza a anyajegy a köröm alatt témában

        Igen, így néz ki egy anyajegy a köröm alatt, és nem is ritkaság. Melanoma gyanúját veti fel, ha a csík színe sötétedik, nagyobbodik, és a körömágy bőrére is ráterjed. Óvja a mechanikai sérülésektől!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 15:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 14:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés