• Uszodaszemölcsöt merjem ecsetelni ha be van gyulladva?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ! Ma jártam bőrgyógyásznál, mert szemölcsök jelentek meg, a comb felsőmön-szeméremkörnyékemen. Az orvos infectio Dell nevű ecsetelőt ajánlott, ami viszont azt írja, hogy gyulladás esetén ne használjuk. Nekem pedig be van gyulladva némelyik . ( Nem használtam még az ecsetelőt, szerintem a fehérneműm irritálja ) Ekkor szabad alkalmazni? Mert úgy gondolom csak azért írták, hogy gyulladáskor ne használjuk, mert az allergiás reakció. Nem merem elkezdeni az ecsetelést, mert kárt nem akarok okozni. És még lenne egy kérdésem, az egyik szemölcsöm alapból piros színűre nőtt, és sokkal régebb óta ott van, mint a többi. Az is ez a bizonyos uszodaszemölcs? Vagy arra ne kenjek ecsetelőt? Előre is köszönöm válaszait! Tisztelettel: Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a szemölcs témában

        Kedves Kérdező! A szemölcsök sokfélék lehetnek. A nemi szervek környékén gyakran alakul ki molluscum contagiosum (uszodaszemölcs), de még gyakrabban látunk ezeken aterületeken condyloma accuminatumot. Utóbbi kezelése nőgyógyász kontrollja mellett javallt. Az ecsetelők hataása pedig általában roncsoláson alapul, ami óhatatlanul a szemölcs bepirosodását, gyulladását okozza átmenetileg, azaz természetes reakció.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 02., 14:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés