• Piros, hámló foltok az arcon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hónapja voltam a debreceni bőrgyógyászaton, a pattanásaim miatt. Felírtak rá nekem egy kenőcsöt estére(Differin), és egy oldatot reggelre(Zineryt). Ezek még működtek is, az arcom sokat tisztult, de mivel "mellékhatásai" lettek, befejeztem a használatát. A szám ajkam környékén, illetve az orrom közelében jobbra és balra, valamint a mosolygásnál kialakuló "hajlatban" kipirosodott a bőr, illetve hámlani kezdett, és gyakran viszket. Tudom, hogy a kenőcs és az oldalt amit felírtak annak ilyen hatása van, de ezekre a területekre nem jutott belőle. Olvasgattam itt az oldalon, és az szűrődött le, hogy ez gomba lehet, ki is próbáltam egy kenőcsöt rá(Canesten), a hámlás abbamaradt, de nyomokban még feltűnik, viszont a területek még ugyan úgy pirosak, tehát nem igazán akar múlni a dolog, ami őszintén szólva elég kellemetlen. Még anno a bőrgyógyászaton mondták, hogy a pirosodást a túlzott faggyútermelés okozhatja, de akkoriban csak az orr körüli hajlatokban volt, az arcomra nem terjedt ki, ezért is gondolok arra, hogy ez más. A pattanásokkal való észrevételem pedig az, hogy mostanság egy gyulladt pattanásom sincs, szó szerint, viszont a bőrömön látszanak a még el nem tűnt pattanások, viszont teljesen belesimulva az arcomba. Ezek gondolom idővel eltűnnek, ahogy cserélődik a bőr arcomon, vagy nem? Mellékeltem képet, ugyanilyen folt van az arcom másik oldalán is, és az ajkam alatt jobbra ill. balra.

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrgomba témában

        Sajnos fényképet nem találtam csatolva, de abból amit leírt azt tudom mondani, hogy az orr körül, ill. az arcon lévő tünetek seborrhoeás dermatitisnek felelnek meg, melyet a túlzott faggyúban felszaporodott gombák okoznak, ezért hatásos rá a Canesten krém. A pattanások nyomai néhány hónap alatt nyom nélkül elhalványodnak.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 18., 17:34; Megválaszolva: 2011. június 26., 18:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés