Aloe Vera

Üdv! Én egy fontos kérdéssel fordulnék önhöz, magáról az aloe vera növény zselés anyagáról szeretnék érdeklődni, rengeteget olvastam már róla és jol informált vagyok ezzel kapcsolatban, de mégis szeretnék egy jóval hozzáértőbb orvostól véleményt kapni, szeretném megtudni hogy mennyire hatásos maga a növény sebre, pattanásra hegekre? illetve hogy van-e értelme huzamosabb ideig is használnom? várom visszajelzését, és amennyiben kérhetem ne csak 1-1szavas válasszal indokoljon! nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza aloe vera témában

Kedves Kérdező!

Az aloe vera hatóanyagát az alternatív orvoslás használja. A bizonyítékokon alapuló orvoslás képviselői- azaz az orvosok nem használják a növényi alapanyagot. Számtalan recept nélküli dermokozmetikum alapanyaga, de vényre kapható készítményekben nem alkalmazzák.

Javaslom Önnek, hogy amennyiben bővebben érdekli ennek tudományos háttere homeopata tanácsadóval vagy fitoterapeuta gyógyszerésszel vegye fel a kapcsolatot.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. május 21., 13:36; Megválaszolva: 2011. május 26., 11:17
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Aloe vera gél periorális dermatitisre
Tisztelt Doktornő! Periorális dermatitisre használhatok-e 99%-os tisztaságú aloe vera gélt antibiotikus kezelés mellé? Jelenleg akkudt fázisban...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás