• Érgörcsök és csomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 1 hónapja a tenyeremen és a talpamon hirtelen fellépő érgörcs után, megkeményedett, sötétkék, nagyon fájdalmas csomók képződnek. Ezek elég sokáig megmaradnak,majd mikor már éppen jobb kezdene lenni, újabbak képződnek.Nagyon fájdalmas így a fogás a kezeimmel, de még rosszabb a járáskor jelentkező fájdalom a talpaimon. Háziorvosom reumatológushoz irányított. Itt kényelmesebb cipőt és Aflamin gél használatát javasolták. Ezután bőrgyógyászatra adott beutalót, ahová az időpontot május 19-re kaptam. Előzményként elmondanám, hogy 2011. ja. 18-án tüdődaganat következtében eltávolították a jobb felső lebenyemet. Áttátet nem mutatott a szövettan, ezért nem kaptam, sem kemo sem sugárkezelést. Azonban én magam a FLAVIN 7+ készítményt és Béres cseppeket szedek általános erősítésem céljából. Esetleg ezek valamelyike okozhatja a bajt. Vagy mitől lehetnek az érgörcseim? (Laboreredményeim jók, egyedül a koleszterin 6 értékű). Várom, mielőbbi válaszát, javaslatát. Üdvözlettel:

        Dr. Gál Mónika válasza a csomók a lábban témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által részletezett tünetek nem specifikusak egyik bőrbetegségre sem, de természetesen mindenképpen látnia kell bőrgyógyásznak. A sötétkék szín mindenképpen éreredetre utal. A gyógyszeres eredet sem zárható ki teljességgel. Javaslom, hogy a szakvizsgálatig a nélkülözhető gyógyszereit hagyja ki.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 01., 15:23; Megválaszolva: 2011. május 08., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: