Szem alatti kiütés

Kedves Doktornő/Doktorúr! 2-3 napja észrevettem, hogy a bal szemem alatti területen érzékenyebb a bőröm, mint szokott, majd egyre csúnyább és fájdalmasabb lett az említett terület. Ma már kis hólyagok illetve kiütés szerű apró kinövések jelentek meg 4-5 apró a szem sarkában melyek nagyon érzékenyek ha pislogok vagy véletlenül hozzáérek erőteljesen fájnak. Allergiás vagyok az előző hetek napok alatt sokszor könnyezett a szemem és sok dörzsölésnek is ki volt téve, de a másik szemem is viszont ott egyelőre nem tapasztaltam ilyen kiütést és irritációt. Jelenleg Singulair-t és Miluritot szedek illletve megfázás miatt 2 napja antibiotikumot is. Más jellegű bőrproblémáim is vannak voltak, de ilyesmit még nem tapasztaltam, nem tudom, hogy várjak-e még elmúlik vagy forduljak orvoshoz? Segítségét élőre is köszönöm.

Dr. Gál Mónika válasza bőrbetegség témában

Kedves Kérdező! Ne várjon! Tünetei akár övsömör első jelei is lehetnek. Ebben az esetben minél hamarabb el kell kezdeni a vírusellenes kezelést. Ha panaszait allergia okozza, szemcseppek és kenőcsök segíthetnek, ezeket azonban csak szemész szakorvos írhatja fel.

Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. április 14., 07:36; Megválaszolva: 2011. április 14., 12:18

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Anyajegy eltávolítása, Dariel-betegség
Tisztelt Szakértő! Nemrég anyajegyet távolítottak el a lábamról. A szövettani eredmény negatív lett, de felhívták a figyelmemet egy bőrbetegségre: Dariel...
Lihen ruber
Tisztelt doktornő/doktor úr! Unokámnál (12) éves karjain, lábán, arcán foltok jelentek meg, időnként halványak, de egyre sűrűbben pirosak viszketnek....
Bőrbetegség
T. Bőrgyógyász Tengerparti nyaralásből visszatérve a mellkasom közepén egyre nagyobb fehéredés létszik. Sephorrea, dermatitiszt már megállapítottak nálam, de...
Mivel gyógyitható
a jobb kezem mutató ujja eltörött a kötés levétele után a csuklómon furcsa kiütések jelentek meg, amik viszketnek és terjednek.ugy néz ki mitha egy térkép...
Beteg a kezeimen a bőr
Tisztelt Bőrgyógyász! 1, 5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot;, de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007-ben vettem...