Piros pöttyök az arcon!? 22

Üdvözlöm! Én egy nagyon fontos kérdéssel fordulok önhöz, 1nappal ezelőtt piros pöttyök kezdtek képződni mindkét felén az arcomnak, oldalt is és elvétve, a homlokomat kivéve, nagyon megijtesztett a dolog mert még soha nem voltak piros kiütések az arcomon, érdekelne hogy mégis mitől alakulhatott ki? és hogy mivel tudom eltüntetni a foltokat? kérdezném hogy túlzottan sós fűszeres ételektől előjöhetett-e mert a napokban fogyasztottam erőteljesen sós rágcsálnivalót, bár régen is csak csipegettem és akkor semmi bajom nem lett tőle, tehát ez is okozhatta akár? kamillás borogatással próbálom enyhíteni de nem akar elmúlni, mennyi idő mire felszívódik a pirosság? és mivel tudok hatni rá? köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza kiütés az arcon témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne tudni, hogy milyen jellegűek ezek a piros foltok. ha kicsik, előemelkedőek, enyhén hámlóak és viszketnek, akkor lehet pollen okozta allergia például. Ha nagyok és laposak, összefolyóak, akkor kiválthatta fény is a tüneteket. De lehet számtalan egyéb bőrbetegség fertőzéses, allergiás, autoimmun vagy egyéb gyulladásos eredetű is. A kezelés természetesen az októl, a diagnózistól függ.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. április 10., 14:30; Megválaszolva: 2011. április 12., 10:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás