Gennyes pattanások rozmaring és menta krém hatására

Másfél hónapja gerincsérv-gyanu miatt fizikoterápiás kezelésekre jártam. A vállamat a kezelések során romaring, és menta tartalmú krémmel kenték be. Azóta a vállamon, és most már a hátamon végig pattanások vannak. Nagyon csúnya, gennyes az összes. Amelyik elmúlik, hegek maradnak a helyén. Nem tudom, hogy van-e köze a krémhez, de most már kb másfél hete vége a kezelésnek, a pattanások viszont nem múlnak. Van valami készítmény, amivel kezelni tudom őket? A bőrgyógyász felírt egy gyógyszertári készítményt, de semmit nem használt. Segítségét, illetve tanácsát előre is köszönöm. Tisztelettel, ERCSI80

Dr. Gál Mónika válasza kiütés a háton témában

Kedves Kérdező!

A használt krémek okozhatnak irritatív vagy allergiás bőrreakciót is. Ezek a kiütések átmenetileg a gyulladás helyén nyomot hagynak, melyek azután több hét alatt eltűnnek. Ha a gyógyszertárban vény nélkül kapható Susp. siccans rázókeveréket használja, gyorsíthatja ezen kiütések leszáradását. Amennyiben nincs változás, kontroll vizsgálatra jelentkezzen!

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. április 01., 15:43 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 12:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Fejbőrön barna foltok
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat