Szájkipirosodással kapcsolatos kérdés

Kislányom február elején átesett egy megfázásos, magas lázzal járó megbetegedésen, ami kb.2 hétig tartott, ennek olyan utóhatása maradt, hogy a szája kipirosodott, még a szájszéle mellett is.Ezt ő is érzi, melegnek találja.Ez az állapot azóta is elkíséri, pár napig piros, aztán 1-2 napig halványabb úgy, hogy kenjük neogranormon kenőccel, mivel a háziorvos A-vitamin olajat írt neki, amit nem tudunk kiváltani, mert rövid a szavatossága.Felkerestük a hozzánk tartozó kórház gyermekosztályát, ahol azonnal vért vettek tőle, ennek az eredménye negatív, de még küldik további vizsgálatra a vért Debrecenbe, ennek még nincs eredménye.Kérem, segítsenek, mitől lehet ez a betegség a kislányomnál, soha ilyen még nem volt nálunk, és ehhez hasonló betegség sem.Köszönettel: Herczegné T.D.Piroska

Dr. Gál Mónika válasza száj körüli bőrpír témában

Kedves Kérdező!

Az ajak duzzanatát okozhatja fertőzés, allergia, egy bizonyos faktor hiánya a vérben. Bizonyára ez utóbbira vettek vért a gyermektől. (neve c1 észteráz inhibitor) .

Amennyiben érzékeny, esetleg ég, viszket is az ajak bőre, akkor az állandó nyalogatás is állhat a háttérben. Ennek a neve " nyalogatott száj szindróma". Ajakápolót mindenképpen használjanak a végleges eredményig a babé termékek vagy a Nutritic ajakápoló nagyon hatásos lehet.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2011. március 29., 14:31 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 15:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét