• Véresre, sebesre vakarom magam álmomban, de miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Az volna a kérdésem, hogy vajon mi lehet annak a magyarázata, hogy éjjel több alkalommal is véresre, sebesre vakartam eddig magam? Nagyon csúnya és nehezen, lassan gyógyuló sebek, horzsolások keletkeztek a hasamon, a mellem alatt. Azt is megfigyeltem, h. kizárólag ezen a testtájon vakarom magam. Nagyon zavar a jelenség. A bőröm nagyon világos, érzékeny, a kézfejemen és a hajlatokban igen súlyos ekcémám van, amit gyak. a nyári hónapok kivételével egész évben kezelni kell spec. krémekkel. Kérem, ha tud, segítsen. Válaszát előre is köszönöm.Vajon szerepelhet az okok között a sok stressz?

        Dr. Csáki Csilla válasza a ekcéma témában

        Kedves Kérdező! Legvalószínűbben az ekcéma ill. kivizsgálatlan allergia miatt vakarózik éjszaka. Feltétlenül javaslom részletes allergológiai kivizsgálását! Emellett a háziorvostól kérjen beutalót vérkép, vércukor, máj-vesefunkció, és pajzsmirigyfunkció vizsgálatokra. Széklet féregpete vizsgálatot is javaslok. Ritkán vérképzőszervi, májbetegségek, cukorbetegség, bélféreg is okozhat éjszaki viszketést, de az Ön esetében az allergiát tartom a legvalószínűbbnek. Stresszre nem gondolnék. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 07., 01:25; Megválaszolva: 2011. március 08., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés