Molluscum contagiosum

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 2 hónapja az ágyék részen több kis molloscum jelnt meg rajtam. Voltam bőrgyógyásznál aki ezeket wolcmann kanál segítségével el is távolította. Azóta folyamataosan jelennek meg rajtam ugyan ilyen "pöttyök", hol a nyakamnál, hol a vádlimon, és most a nemi szervemen is találtam. Kezeltetem magam bőrgyógyásszal-eddig 2 alkalommal voltam-aki minden esetben eltűnteti őket. Kérdésem a következő lenne: nem tudna ajánlani valami olyan készítményt-gyógyszert vagy kenőcsöt, ami segíti megelőzni az újjab pöttyök megjelenését. Kérdeztem a bőrgyógyászomat, ő nem javasolt semmit, és eléggé felületesen kezeli a dolgot. Ha jól tudom ez fertőző is lehet. Párkapcsolatban élek, és már a páromon is megjelentek kisebb hasonló pöttyök. Elsősorban tehát a megelőzés céljából szeretnék tanácsot kérni. Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza molloscum contagiosum témában

Kedves Kérdező!

A megoldás a Wolkmann-kanalas lekapargatás, párjának is javasolt a kis göbök eltávolítása. Megelőzésre hatékony módszer nincs, mivel vírusos fertőzés okozza, erősítse immunrendszerét, szedjen multivitamint és probiotikumot.

Kérdés: 2011. február 16., 12:07; Megválaszolva: 2011. február 18., 10:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Miért viszket,és váladékozik?
PlEVA+ pajzsmirigy , oltás
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken