• Molluscum contagiosum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 2 hónapja az ágyék részen több kis molloscum jelnt meg rajtam. Voltam bőrgyógyásznál aki ezeket wolcmann kanál segítségével el is távolította.Azóta folyamataosan jelennek meg rajtam ugyan ilyen "pöttyök", hol a nyakamnál, hol a vádlimon, és most a nemi szervemen is találtam. Kezeltetem magam bőrgyógyásszal-eddig 2 alkalommal voltam-aki minden esetben eltűnteti őket. Kérdésem a következő lenne: nem tudna ajánlani valami olyan készítményt-gyógyszert vagy kenőcsöt, ami segíti megelőzni az újjab pöttyök megjelenését. Kérdeztem a bőrgyógyászomat, ő nem javasolt semmit, és eléggé felületesen kezeli a dolgot. Ha jól tudom ez fertőző is lehet. Párkapcsolatban élek, és már a páromon is megjelentek kisebb hasonló pöttyök. Elsősorban tehát a megelőzés céljából szeretnék tanácsot kérni. Köszönettel.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a molloscum contagiosum témában

        Kedves Kérdező! A megoldás a Wolkmann-kanalas lekapargatás, párjának is javasolt a kis göbök eltávolítása. Megelőzésre hatékony módszer nincs, mivel vírusos fertőzés okozza, erősítse immunrendszerét, szedjen multivitamint és probiotikumot.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 16., 12:07; Megválaszolva: 2011. február 18., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés