• Piros kézfej

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/DoktorÚr! 3 éves kisfiam mindkét kézfeje kipirosodott. Talán a levegőn való játéktól vagy a sokáig tartó fürdéstől. Úgy tudnám leírni, mint amikor hógolyózás után fagyott piros. Kissé száraz, de nem hámlik, nem repedezett. Nem viszket. Kerüljük most már a hosszú ideig tartó esti fürdőzést, a víz sem túl meleg, de gyakran mos kezet szappannal. Napi egyszer Sudocrem-mel kenem az érintett területen. (AVON Kids habfürdőt hasznáunk) Kérdésem: Szükséges-e elvinnem bőrgyógyászhoz, gyerekorvoshoz? Térjünk-e vissza gyógyszertári (kevert) fürdetőkrémre? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! F.né

        Dr. Gál Mónika válasza a kipirosodott bőr témában

        Kedves Kérdező! Érzékeny bőrű gyermekeknél előfordul a hideg hatására kialakuló kézekcéma, mely a kézfej kipirosodásával jár. Súlyosabb esetekben viszket, hámlik. Hűvös és hideg időben mindig viseljen a gyermek kesztyűt, jelenleg pedig zsíros testápoló vagy kézkrém rendszeres használata javasolt. Valamint valóban kímélő kéztisztító szert, mosakodót érdemes használni. Amennyiben súlyosbodik, forduljanak bőrgyógyéászati szakrendeléshez.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 09., 18:44; Megválaszolva: 2011. február 12., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés