• Véres pontok a herezacskón

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Jó néhány éve tapasztalom magamon a következő problémát. Kezdetekkor nem is volt ilyen gondom. Sok éve borotválom a herezacskómat, és eleinte csak a fehér faggyú "csomók" voltak rajta. Aztán szép lassan ezek a vérrel teli foltok alakultak ki. Olyan, mintha a faggyúmirigyek vérrel lennének körülvéve. Merthogy ha például széthúzóm a bőrt körülötte, akkor látszik is, hogy elfut onnan a vér. Időnként egy-egy ilyen göb nagyobbra is megnő, és ritkán, de kihasad. Ekkor elég nehezen tudom elállítani a vérzést. Mi lehet ez? A testemen található néhol apró mélyvörös pötty (kb. 1 mm átmérőjű), ezek is csak pár éve vannak. Mellékelek néhány fotót, nem mindegyik éles, de remélhetőleg látszik rajta a lényeg. Nagyon köszönöm a segítséget, és tanácsot!

        Dr. Gál Mónika válasza a vérzés témában

        Kedves Kérdező! A látott tünetek apró, ártalmatlan angiomáknak, azaz ér eredetű növedékeknek felenek meg. öröklött hajlam mellett hozzájárulhat a mechanikai ártalom, a gyakori borotválás is. Baj nem okozhatnak,de számuk szaporodhat, kozmetikailag lehetnek zavaróak. Ha a testén is szaporodik az ilyen tüneke száma, mindenképpen mutassa meg bőrgyógyásznak.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 21., 16:11; Megválaszolva: 2011. január 24., 17:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés