• Miért viszket, hámlik az arcom és honnan ez a rengeteg pattanás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Körülbelül 5-6 éve volt jelent meg először az a problémám, hogy a fejbőröm egy foltban váladékozni kezdett, majd behegesedett. Azonban annyira viszketett, hogy még éjszaka álmomban is kivakartam és kezdődött előről az egész, egyre nagyobb foltban. Ezzel együtt a homlokomon és a szám körül is hámlott a bőröm. Bőrgyógyászhoz fordultam, aki rengeteg gyógyszerrel és krémmel eltűntette ezeket a sebeket, hámlásokat. Most, nyár elején ismételten előjött minden. Sebes a fejem, viszket és hámlik a szám. Szerencsére a homlokom még rendben. Az évekkel ezelőtti gyógyszerek és kenőcsök rengeteg kellemetlenséget okoztak, így félek visszamenni a bőrgyógyászhoz. A másik problémám a kozmetikus. Akárhányszor elmegyek (tünetmentes időszakomban is), egy kezelés után 2 hétig hámlik az egész arcom, majd ugyanúgy felgyülemlik. Többségben miteszerek, de pattanások is. Csak félévente próbálkozom meg újra és újra a kezelésekkel, de mindig elkeserítő az eredmény. Ebben a témában is teljesen tanácstalan vagyok, pedig már kétszer kozmetikust váltottam. Kérem az Ön segítségét, tanácsát! Nagyon köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! Problémája összetett. A nedvező, viszkető területek, a szájkörnyéki viszketés speciális ekcéma lehet. Próbálja ki a recept nélkül gyógyszertárban kapható Nutritic 5% krémet rá. De a pattanásos területekre ne kenje! A pattanást kinyomkodni, kitisztíttatni tilos, a mitteszeres területeknek sem feltétlenül jó a kozmetikai kezelés. Használhat ezekre a bőrterületekre pedig pl.Aknefug Oxid Mild 3% krémet.Mivel a két probléma teljesen ellentétes kezelést igényel, mégis szerencsésebb lenne, ha látná egy bőrgyógyász kolléga.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 21:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 07., 19:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés