• Állon gyulladt aknék teherbeesés óta

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2017. májusában fogant meg a kisfiam, a beágyazódás idejében megjelentek az államon a súlyos bőr alatti aknék, melyek végigkísérték a terhességem és azóta is jelen vannak folyamatosan, javában az állam két oldalán főként az alsó ajkamtól az állcsontig, olykor középen is. 7 hónapog szoptattam, vártam, hogy elmúljon, de nem így lett. Bőrgyógyász által felírt szereket tavaly októberben kezdtem, nem használt; nőgyógyász mindent rendben talált, rákszűrés is rendben. Endokrinológusnál is voltam, hormonális vérvizsgálatokon vagyok túl(3-5. napi és 21. napi), próbálkozunk újabb babával január óta, eddig sikertelenül, kisfiam 1,5 hónapon belül fogant meg. Pajzsmirigy és hasi UH sem mutatott gyulladást. A hormon eredményeim : 5. napon TSH: 2,174 T4: 10,50 T3: 7,53 Anti-TPO: 0,7 LH: 3,78 FSH: 7,23 Ösztradiol: 169 Progeszteron 2,8 Tesztoszteron: 1,4 17-OH progeszteron:2,4 21. napon : FSH: 5,5 LH: 8,2 ösztradiol: 570,6 Progeszteron: 23,46 Ezek az értékek rendben vannak? Mi okozhatja a folyamatos gyulladásokat, melyek nagyon fájnak az államon még a hormonok mellett? Érdemes megnézetnem esetleg a mellmirigyeket is? Nem fájnak, nincs vele panaszom, a szoptatást fokozatosan hagytam abba, csak már nem tudok mire gondolni.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Pattanás témában

        A hormonális változáson kívül még érdemes kizárni, hogy nincs-e fogászati vagy fül-orr-gégészeti gócfertőzése. Próbálja meg Skinoren krémmel kezelni, amit terhesség és szoptatás alatt is folytathat.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 08., 18:10; Megválaszolva: 2019. május 16., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: