Uszodaszemölcs kezelése, gyógyítása

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 2010.06.04-én észrevettem kb 15 db maximum 1 mm átmérőjű bőr színű fehér közepű bőrkinövést a hasamon a köldököm és a nemi szervem között (2 db a nemi szervem tövében). 2010.06.08-án bőrgyógyász megállapította, hogy ezek uszodaszemölcsök, és felírt „Condyline 5mg/ml” oldatot. Azóta nem élek nemi életet párommal, használom az oldatot, de megjelent pár db új a combom tövében. Kérdéseim (vizsgálat után tudtam csak utánaolvasni): 1.: Vajon miért nem távolította el (fagyasztás, égetés, kicsípés) őket max 14 napos gyógyulással, ahelyett, hogy kb 12 hetes ecseteléssel gyógyuljon, és közben fertőzzön és terjedjen továbbra is? (hámlás is megjelent körülötte) 2.: Lefagyaszthatom-e őket én például a sokat reklámozott W betűs oldattal? 3.: Érdemes lenne-e HPV vizsgálatot csinálnunk párommal, vagy csak szedjünk immunerősítőt, hiszen bajt nem okozhat, de csak ez segíthet megszabadulni a betegségtől? 4.: Csak a szemölcsök fertőznek, vagy egyéb testnedveim is? (pl. csókolozás) Információkat az internetről szedtem össze, kérem javítson ki, ha valamiben tévedek. Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a szemölcs témában

1. Valószínűleg időhiány miatt, de erre nem tudok a kezelőorvosa helyett válaszolni. 2. A W.... nem erre való. 3. Az immunerősítő segíthet, de a leírás alapján nem HPV okozza a problémáit, hanem ún. molluscum contagiosum vírus, ezért nem érdemes a HPV vizsgálatot elvégeztetni. 4. Csak a szemölcsök fertőznek.

Kérdés: 2010. június 17., 22:04; Megválaszolva: 2010. június 29., 16:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?