Mitől lehet piros és hámló a makkom?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Múlt hét csütörtökön kaptam el valamilyen beteséget lázzal és tüszős mandula gyulladással. Erre kaptam antibiotikumot (amoxicillin) . Pénteken még nem volt semmi gond, de szombaton délelőtt azt vettem észre, hogy a fitymámat nagyon nehezen tudom lehúzni és egy picit vörös is, de amikor sikerült láttam, hogy a makkom nagyon piros és hámlik is kicsit. Lehet ez az antibiotikum mellék hatása? Ilyen azelőtt nem volt és még csak a közeljövőben "tervezném" szexuális életemet, mivel még csak most múltam nem rég 18.

Köszönöm mihamarabbi válaszát!

Dr. Csuth Ágnes válasza balanitis témában

Kedves Kérdező!

Az antibiotikumokra adott reakciók inkább általánosak, nem csak egy adott testtájon szoktak jelentkezni. Valószínűnek tartom, hogy a fityma gyulladását inkább bakteriális vagy gombás fertőzés okozza, ritkán allergia is előfordulhat, keressen fel bőrgyógyászt! Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 06., 16:26; Megválaszolva: 2009. október 06., 16:26
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Makkon enyhe pirosság/foltok
Tisztelt Doktornő! Már korábban kérdeztem Öntől, azóta voltam kontroll vizsgálaton is és szerencsére javult a panaszom is. A fitymám bőre rendbe...
Fehér pöttyök
Üdvözlöm Fehér pöttyök / hólyagok vannak a barátom péniszén és a makkja is elég piros, ő nem érez semmi érzékemységet egyáltalán nem...
Bőrgyógyászhoz kérdés
Kedves Dr. Úr/Hölgyem! A problém az lenne, hogy elmentem bőrgyógyászhoz, aki a kis pontjaimra azt írta: Balanitis máshova osztályozott...
Tisztelt dr Úr Nő!
Urológiával kapcsolatos kérdésem lenne. Egy két hete a makkom bepirosodott, ilyenkor viszket, kissebb fájdalommal jár, ha a bőrt hátrahuzom. A...
Hónalj nyirokcsomó duzzanat