Mitől van egy sötét csík a körmömön?

Tisztelt doktor/nő! Egy olyan problémám lenne, hogy a jobb kezem mutató ujján a körömágyamon pontosan középen látható egy egyenes sötét vonal! Úgy hallottam, hogy ez valamilyen betegség jele lehet.Igaz ez? Több, mint egy éve ott van már és sajnos lett egy a bal kezem hüvelykujján is.És a formályuk is kezd egyre hepehupásabb lenni. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm! Köszönettel: Bernadett

Dr. Bodnár Edina válasza körömelváltozás témában

Kedves Bernadett!

A körmön lévő vonalas barna sávot köröm alatti anyajegy okozza, de ha a körömágyra is ráterjed a barna sáv, akkor mindenképpen minél előbb forduljon személyesen bőrgyógyászhoz, mert az anyajegy malignus átalakulását jelezheti! Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. július 13., 21:39 ;Megválaszolva: 2009. július 13., 21:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bordák a körmön
Tulajdon képen nem is tudom milyen szakorvosnak tehetem fel a következő kérdésemet, de azért megpróbálom! Mindkét kezem hüvelyk ujján hossz...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét