Mérges pattanások

Az a tiszteletteljes kérdésem lenne, hogy feleségemnek, aki 38 éves nagyon csúnya mérges pattanások, vagy inkább kelések jelennek meg a bőrén, főleg hónaljban, de előfordul, hogy a mellén is. Ezek leginkább menstruáció előtt indulnak be, van amelyik beérik és ki lehet nyomni, és nagyon csúnya lyuk marad a helyén, aztán begyógyul, és halvány barna folt marad utána, van amelyik felszívódik magától. Ezek nagyon fájdalmasak és hatalmas göbökkel jelentkeznek és be vannak gyulladva. Általában eltűnnek, de mindig jönnek újak elő, és a nyomuk megmarad foltként. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet ennek az oka, hogyan lehetne ezt megelőzni, vagy kezelni. Tisztelettel várom válaszukat. Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pattanások témában

Kedves Sándor!

A leghatásosabb kezelés a szisztémás retinoid (pl. Roaccutan) lenne. Okként hormonális, endokrin problémák állhatnak a háttérben, melyet célszerű lenne kivizsgáltatni.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 25., 10:08; Megválaszolva: 2009. június 25., 10:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mennyire veszélyes egy pattanás
Kedves Szakértő! Olvastam, hogy akár egy elfertőződött pattanás is komplikációkat okozhat. Sokat nyomkodtam az arcomat, és mostanában is...
mi lehet a baj? Pattanások...
Kedves doktor úr-nő! Az az igazság hogy eddig tartózkodtam az orvosoktol igy hát még nem vizsgáltattam ki magam, de egyre több a panaszom és tudni...
Kamaszkor-Mit tegyek?
Tisztelt Doktorúr\nő lenne egy olyan kérdésem hogy a rokonaim véleménye megoszlik arról hogy ki kell-e nyomni a pattanást vagy inkább csak hagyni...
Pattanásos áll
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy az államon hónapok óta gyulladt pattanások nőnek. Mindenhol arról olvasok, hogy a...
pattanások kezelése
Lányomnak nagyon pattanásos a bőre.Újabban a saját vizeletével keni. Azt mondja, jó, de nem veszélyes, ha a szemkörnyéki kinyomott pattanásokba is...