pattanás-mitesszer

Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy mostanában a hátam és a vállam pattanásos, de inkább nagy kelések, mint kis pattik. Soha nem volt ott bőrproblémám, menzesz közben, persze, hogy szokott lenni 1-2 az arcomon, de amúgy nem jellemző rám, most pedig pár hónapja nagyon kipattogott a hátam/vállam, ez mitől lehet? Mit tudok tenni ellene? Főleg így nyáron nagyon zavar, szívem szerint pulcsit hordanék 40 fokban. Azt vettem észre, hogy talán azóta kezdődött mióta hátmasszázsra járok, lehet összefüggés? Esetleg nem mos kezet 2 ember között, vagy kézzel nyúl bele a krémbe, és ezáltal elkaphattam valamit? Ha így van, akkor mivel tudom eltüntetni? Próbáltam azt is, hogy 2 hétig nem mentem masszázsra, de nem múltak el, most 3 hete nem voltam, de szinte rosszabb a helyzet... Ez külső vagy belső probléma miatt alakult ki? Külsőleg vagy belsőleg lenne lehetőség a mielőbbi eltüntetésére? Mit javasol? Krém vagy tabletta? Köszönöm válaszát! Linda

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza pattanások témában

Tisztelt Kérdező!

Javaslom keressen fel bőrgyógyász szakorvost, mivel a tünetek kezelésére receptköteles készítményre lesz szüksége. A tünetek súlyosságától függően lehetséges hogy szájon át szedhető gyógyszert kap, de azt a kezelőorvos dönti el. Hogy tüneteit mi okozza, ahhoz részletes anamnézis felvételre lenne szükség, de

a hátmasszázson alkalmazott zsíros krém is okozhatja a pattanások fellángolását.

Kérdés: 2014. június 28., 00:46; Megválaszolva: 2014. június 30., 13:14
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mennyire veszélyes egy pattanás
Kedves Szakértő! Olvastam, hogy akár egy elfertőződött pattanás is komplikációkat okozhat. Sokat nyomkodtam az arcomat, és mostanában is...
mi lehet a baj? Pattanások...
Kedves doktor úr-nő! Az az igazság hogy eddig tartózkodtam az orvosoktol igy hát még nem vizsgáltattam ki magam, de egyre több a panaszom és tudni...
Kamaszkor-Mit tegyek?
Tisztelt Doktorúr\nő lenne egy olyan kérdésem hogy a rokonaim véleménye megoszlik arról hogy ki kell-e nyomni a pattanást vagy inkább csak hagyni...
Pattanásos áll
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy az államon hónapok óta gyulladt pattanások nőnek. Mindenhol arról olvasok, hogy a...
pattanások kezelése
Lányomnak nagyon pattanásos a bőre.Újabban a saját vizeletével keni. Azt mondja, jó, de nem veszélyes, ha a szemkörnyéki kinyomott pattanásokba is...